van der Horst

4H Spa: G-Drive Racing pakt pole na thriller - Porsche dominant in GTE

G-Drive Racing - Oreca 07-Gibson
G-Drive Racing - Oreca 07-Gibson
Kampioenschapsleider G-Drive Racing start morgen vanaf de pole. De oranje Oreca met Jean-Éric Vergne aan het stuur zette een knaltijd neer van 2:00.735. Doch ging dit echter niet zonder slag of stoot. Filipe Albuquerque zette de besttijd neer met de United Autosports Ligier #22, tot Vergne bij afvlaggen toch twee tienden sneller was dan de Portugees. Op een derde startplaats winden we Nelson Panciatici met de Duqueine Engineering Oreca #29 op vijf tienden achterstand. Dankzij deze pole pakt G-Drive een extra punt in het kampioenschap en is de voorsprong op Racing Engineering #24 nu vergroot tot 35 punten.
Ultimate - Norma M30
Ultimate - Norma M30
In de LMP3-klasse ging de pole naar de Ulitmate Norma #17. Ook daar waren de verschillen klein tussen plaats één en twee. De Fransman Matthieu Lahaye zette de Norma net voor halfweg op pole met een 2:13.634 en bleef 65 duizendsten voor op de EuroInternational Ligier #11 van de Italiaan Mattia Druidi. De Brit Ross Kaiser eindigde met de 360 Racing Ligier #6 op een derde plek, op twee tienden van de Norma.

Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
Proton Competition - Porsche 911 RSR GTE
In de LMGTE-klasse is het Porsche die domineert. Matteo Cairoli parkeerde de leidende Proton Competition #88 op pole met een 2:15.654. Daarmee hield het de zusterwagen met de Noor Dennis Olsen aan het stuur achter zich met maar liefst zeven tienden voorsprong. Als derde eindigde de Ebimotors #80 Porsche op anderhalve seconde van Cairoli. Opvallend was dat de drie Ferrari's ver achter lagen. De beste Ferrari moest maar liefst 2 seconden toegeven. Dankzij het extra punt dat zij toebedeeld krijgen, loopt de voorsprong van de Proton Competition Porsche op in de stand tot tien punten op de JMW Motorsport Ferrari #66.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 22 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons