van der Horst

4H Spa: nieuwe winnaar in de topklasse

The Wishful 2024 by Technogel 4H Spa
The Wishful 2024 by Technogel 4H Spa
Voor de derde manche van The Wishful Series 2024, aangedreven door Technogel, stond een thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps op het programma. Hoewel dit circuit normaal gesproken het domein van The Wishful Race was in de voorgaande jaren, werd het ditmaal gebruikt als een standaardwedstrijd van vier uur. Voor het eerst kregen we in de topklasse een andere winnaar, terwijl het dominante prestaties werden in de andere klassen voor de respectievelijke winnaars. Bovendien blijft het totaalbedrag voor Make-a-Wish België/Vlaanderen groeien, met op dit moment een totaal van 3755 euro.
  • St. Paul
Bij Tenuto Delta Simtech ontbrak Pat Labrosse, maar dat weerhield het team er niet van om de polepositie te veroveren. Dit keer was het Peter Lo die de klus klaarde, hoewel hij uiteindelijk niet de overwinning kon behalen. De tweevoudige winnaars Alexandre Chaillet en Dmitri Sevin slaagden er ook niet in hun eerdere prestaties te herhalen vanwege een straf. Hierdoor lag de weg open voor een nieuwe winnaar, Ricardo Michalewski van ART Simracing V. Hij profiteerde van een strategische wijziging en wist de race naar zijn hand te zetten. Chaillet en Sevin vochten terug maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats achter Lo.

In de GT3-klasse was er een dominante prestatie van de Simracing.be by R.O.I. Management Ferrari. Nadat David van Glabeke de polepositie veroverde, gaf hij na zijn stint zonder problemen het stuur door aan Jeroen Diekman. Ook die bleef buiten bereik van de rest van het veld en behaalde zo de tweede overwinning van het seizoen. ART Simracing I van Ayllas Devries en Angelo Louwersen behaalt consistent podiumplaatsen, maar moest ditmaal genoegen nemen met de tweede plaats. De VORTEX RED Porsche van Diede de Vlaeminck en Guus Franken vervolledigde het podium.

In de Porsche Cup waren alle ogen gericht op Gordon Marshall, maar hij domineerde niet tijdens de kwalificatie. De Walk E-Sport-piloot slaagde er niet in een snelle ronde neer te zetten, maar dit hinderde hem niet tijdens de race. Al snel bevond hij zich aan de leiding, mede dankzij de chaos bij de GT3's en hij behield de leiding tot het einde van de race. De tweede plaats leek aanvankelijk voor Tomas Vandenbossche en Jonathan Valgaeren weggelegd, maar zij moesten deze positie opgeven na een crash met een opgave als gevolg. Hierdoor behaalde EAGLE Speed Academy E-Sports een 2-3 finish, met Loïc Lamolle en Branko Stieners op de tweede plaats en Tomas Podrocky en Steve Claeys op de derde plaats.

Nu volgt er een maand rust voordat het hoofdevenement van het seizoen plaatsvindt: een acht uur durende race op het circuit van Le Mans. Hier kunnen ook losse teams deelnemen, terwijl de vaste deelnemers kunnen profiteren van dubbele punten.

Foto: Davy DanielsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 27 april 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons