van der Horst

4H Spa: Picariello verliest de zege, Iron Lynx profiteert

Iron Lynx - Porsche 911 GTE RSR-19
Iron Lynx - Porsche 911 GTE RSR-19
Alessio Picariello was maar wat blij met de zege in de wedstrijd van de European Le Mans Series in Spa, maar de vreugde was van korte duur. Enkele uren na de wedstrijd kreeg de Porsche van Proton Competition een tijdstraf van tien seconden. Volgens de stewards zou onze landgenoot te snel geaccelereerd hebben na de laatste full course yellow. Daardoor verliezen Picariello, Zach Robichon en Ryan Hardwick de winst aan de Porsche van Iron Lynx.
Alessio Picariello, de 30-jarige Porsche-rijder afkomstig uit Gosselies, moet dus blijven wachten op zijn eerste overwinning op eigen bodem. Door de straftijd van tien seconden valt de blauwe Porsche terug naar de derde plaats, achter de Iron Lynx Porsche van Claudio Schiavoni, Matteo Cairoli en Matteo Cressoni en de Formula Racing Ferrari van Johnny Laursen, Conrad Laursen en Nicklas Nielsen. In de puntenstand staan beide Porsches nu op gelijke hoogte, voor aanvang van de de eerste van twee wedstrijden in Portimão volgende maand. Het enige positieve aan het hele verhaal? Proton Competition en Picariello beginnen met beduidend minder succesballast aan de race in Portugal.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 25 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons