van der Horst

4H Spa: Sarah Bovy: "Ik was bijna richting Lourdes vertrokken"

Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Het was een mooie dag voor drie van onze vier landgenoten die aan de start stonden van de 4 Hours of Spa. Tom Van Rompuy behaalde met DKR Engineering een tweede plek in de LMP3-klasse, terwijl Sarah Bovy en Alessio Picariello respectievelijk tweede en derde werden in LMGTE. Daarom ging autosport.be nog even langs bij de drie Belgen voor een afsluitende reactie.
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Alessio Picariello: "De race ging vrij goed voor ons. We hadden wel pech met een full course yellow juist wanneer ik achter het stuur kroop. We verloren hierdoor 20 tot 30 seconden, maar alles ging verder vlot. De wagen reed super en plaats drie was het maximum dat we er uit konden halen gezien onze situatie tijdens de race."


DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Tom Van Rompuy: "De race ging goed. We hadden direct een goede start, we zaten onmiddellijk mee in het ritme en konden twee posities winnen. Na de pitstop had ik wat last met de banden vooraan, waardoor ik wat terrein verloor, maar uiteindelijk kon ik de achterstand terug goedmaken eens ze op temperatuur kwamen. Maar tijdens de full course yellow deed het team een tactische meesterzet door mij binnen te roepen en alleen te laten tanken, waardoor we even op plaats één reden tot aan de volgende pitsstop. Maar helaas zakten we daarna wegens het verloop van de race terug naar de tweede plaats maar die konden we wel vasthouden. Je hoopt altijd op dat plaatsje hoger, maar vanochtend aan het ontbijt had ik voor deze tweede plaats getekend.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Sarah Bovy: "De dag eindigde heel goed voor ons. Als je ons begin deze week had gezegd dat we tweede gingen worden, zouden we zeer blij zijn. Spa is een uitdagend circuit en tweede is een fantastisch resultaat. We reden 80% van de race aan de leiding, maar uiteindelijk was er één team sterker. Als je weet dat we de beste piloten in de GT tegenover ons kregen, is dit een prima resultaat en we moeten niet onderdoen voor hen. Ik ben trots op ons team."

"Inzake de bijna crash met Kessel Racing op de Raidillon, ik was bijna richting Lourdes vertrokken. Het was een spannend moment, het spannendste zelfs in mijn carrière. Soms crash je op zo'n moment uit de race en soms heb je geluk. Achteraf heb ik met Conrad (Grunewald nvdr) gepraat en hij was heel blij dat hun race daar niet eindigde en gezien hij uiteindelijk nog gewonnen heeft. Voor hetzelfde geld had dit slecht kunnen aflopen, maar we hadden allebei geluk en dat is het belangrijkste."

Foto's: Racingpixels - Thomas Smets - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op maandag 26 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons