van der Horst

4H Spa: Tom Van Rompuy en Sarah Bovy doen het goed in Bronze Drivers Test

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Tijdens de Bronze Drivers Test voor de 4 Hours of Spa gingen zowel Sarah Bovy in de Iron Lynx Ferrari als Tom Van Rompuy in de DKR Engineering Duqueine aan de slag. De toptijd konden ze niet realiseren, maar beide landgenoten eindigden wel in de top drie. De snelste tijd algemeen ging naar Salih Yoluc voor Racing Team Turkey.
  • Prospeed Competition
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
Iron Lynx - Ferrari 488 GTE
In de LMP3-klasse had Van Rompuy een kluif aan Charles Crews, die uitkomt voor Inter Europol Competition. De Antwerpenaar kon de snelste tijd afsnoepen van de Amerikaan, maar in de laatste tien minuten deed Crews +0.751 sec beter. Ook Bovy liet haar kunnen zien in de GTE-klasse, waarmee ze nogmaals bewijst dat ze bij de beteren hoort qua amateurpiloten in het veld. Uiteindelijk moest ze alleen de Ferrari's van Kessel Racing en JMW Motorsport voor zich dulden.

Hiermee zitten de eerste trainingen voor de 4 Hours of Spa er op. Morgen gaat de tweede dag van start. Eerst staat de tweede vrije training op het programma, waarna in de namiddag de kwalificaties afgewerkt worden.

Foto's:Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 23 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons