van der Horst

4H Spa: United Autosports boven - zesde plek voor Tom Van Rompuy

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Wie Spa en de European Le Mans Series zegt, vernoemd er in één keer ook United Autosports bij. Ook ditmaal stond de Britse ploeg bovenaan de rangorde na de eerste vrije training, met dank aan Phil Hanson. Al na elf minuten had de Brit de snelste tijd op de tabellen gezet en hij bleef hiermee zeer nipt COOL Racing met Malthe Jakobsen voor. Ook onze drie landgenoten kwamen in actie, waarbij Tom Van Rompuy tweemaal de piste op ging, en zij hebben nog wat huiswerk te maken voor morgen.
  • Hamofa Performance
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
Het was Jakobsen die nochtans eerder de beste tijd op de tabellen zette, maar Hanson besloot om daar twee minuten later onder te duiken. Het verschil: 30 duizendsten van een seconde. Hiermee werd Jakobsen en co tweede, maar wel de beste in Pro-Am. Ook de derde plaats kwam uit die categorie, waar Sébastian Montoya maar 69 duizendsten van een seconde trager was in de bolide van DragonSpeed USA. DKR Engineering met Van Rompuy eindigde als twaalfde algemeen en zesde in klasse. Overigens dezelfde plek als in de Bronze Test, die de Antwerpenaar afwerkte. Na de sessie vertelde Van Rompuy dat er duidelijk progressie is, dus verwachten we ook nog een verbetering morgen.

AF Corse - Ferrari 488 GTE EVO
AF Corse - Ferrari 488 GTE EVO
Bij de GT's deden Ulysse de Pauw en Alessio Picariello het niet slecht, maar zij hebben wel nog wat werk voor de boeg. Beiden reden hun snelste ronde in respectievelijk de AF Corse Ferrari en Proton Competition Porsche, maar volgden op meer dan een seconde van de snelste GT in het veld: de Iron Lynx Porsche. Daar nam Matteo Cairoli de honneurs waar en bleef eveneens de Ferrari's van Formula Racing en JMW Motorsport voor. Tot slot in LMP3 ging de snelste tijd naar de Racing Spirit of Léman Ligier.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 22 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons