van der Horst

4H Spa: United Autosports bovenaan - Belgen doen het niet slecht

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
De eerste vrije training van de European Le Mans Series op het circuit van Francorchamps is afgerond en het was United Autosports dat de tabellen aanvoerde. De wagen van Tom Gamble, Phil Hanson en Duncan Tappy had op het einde van de 90 minuten durende sessie een riante voorsprong op IDEC Sport en Inter Europol Competition. Ondertussen deden de Belgen in de LMP3 en GTE-klasse het niet onaardig.
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
Mühlner Motorsport - Oreca 07 Gibson
Al na zes minuten in de sessie had Hanson de snelste tijd op de tabellen gezet en vanaf dan werd er volop getest voor de race op zondag. IDEC Sport kon nog het dichtste naderen, tot op twee tienden van de paarse Oreca, terwijl Inter Europol al een volle seconde moest toegeven. Ugo de Wilde kwam ook in actie met Mühlner Motorsport wagen en eindigde deze sessie als tiende.

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
In LMP3 ging de snelste tijd naar de COOL Racing Ligier, met dank aan Malthe Jakobsen. De Deen zette de Inter Europol Competition Ligier #13 op bijna zeven tienden, terwijl RLR MSport al op acht tienden volgde. Net buiten de top drie eindigde de DKR Engineering Duqueine van Tom Van Rompuy, Alexander Bukhantsov en Sebastian Alvarez. Van Rompuy deed het niet onaardig en is bovenaan te vinden in de bronzen categorie.

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Tot slot was het Absolute Racing dat de eerste sessie bovenaan afsloot in de GT klasse. Daar was het Alessio Picariello die de beste tijd op de tabellen zete met de zwarte Porsche. Aan de meet bleef hij bijna zes tienden voor op de Proton Competition Porsche van onder meer Michael Fassbender, terwijl de JMW Motorsport Ferrari op bijna zeven tienden eindigde. Ook hier eindigde met Sarah Bovy een landgenote net buiten de top drie. De volgende sessie vandaag is gereserveerd voor de piloten uit de bronzen categorie en zien we dus van Rompuy en Bovy voor een tweede keer in actie komen vandaag. Voor de rest van de rijders is het nu rusten tot morgenvroeg.

Foto's: Thomas Smets - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 23 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons