van der Horst

4H Spa: United Autosports palmt eerste startrij in

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports boven in Spa-Francorchamps. Tijdens de kwalificaties voor de European Le Mans Series was het Filipe Albuquerque met de blauwe-wit-rode Oreca die de toon zette met een toptijd die hij achteraf nog eens verbeterde naar een 2:03.298. Het leek er op dat Mikkel Jensen naast de Portugees zou plaatsnemen op de grid, maar dit was buiten de United Autosports teamgenoot Job van Uitert gerekend.
De Nederlander zette in de eindfase een tweede tijd neer en zorgde er zo voor dat beide United Autosports-LMP2's vooraan starten morgen om 11 uur, met in hun zog G-Drive Racing en Duqueine Engineering. LMP3 werd voornamelijk een duel tussen Ligier en Duqueine, of Wayne Boyd voor United Autosports en Laurents Hörr voor DKR Engineering. Beiden speelden geregeld haasje-over, maar de Brit veroverde uiteindelijk de pole, in 2:12.364. Hörr had nochtans wat extra tijd op de piste doorgebracht, gezien hij samen met onze landgenoot Jean Glorieux al een kwalificatieronde achter rug had in de Michelin Le Mans Cup. Glorieux zal samen met de Duitser ook de dubbel doen. De RealTime Racing Ligier zal morgen vanaf een derde plaats starten in de LMP3-klasse.

Proton Competition - Porsche 911 GTE RSR
Proton Competition - Porsche 911 GTE RSR
Bij de GTE's stond er geen maat op Richard Lietz met de Proton Competition Porsche. De Oostenrijker was al snelste na het eerste rondje en tegen het einde van de sessie maakte hij het af met een 2:17.778. Hiermee hield hij zowel de Ferrari van Kessel Racing als de Aston Martin van Aston Martin Racing - met voor het eerst Augusto Farfus - af. Alessio Picariello was diegene die de honneurs mocht waarnemen bij de puntenstand-leidende Proton Competition Porsche, maar de 30 kg extra ballast (die ze gekregen hebben na hun overwinning in Paul Ricard) voelt hij op het snelle circuit van Spa. Hun wagen zal vanaf plaats vijf starten, al moesten ze niet veel toegeven op de wagens voor hen op de grid.

--- UITSLAG KWALIFICATIES 2020 ELMS 4H SPA ---

Foto's: George de Coster - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 8 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons