van der Horst

4H Spa: United Autosports snelste tijdens eerste training

Filipe Albuquerque
Filipe Albuquerque
Na de eerste 90 minuten durende sessie was het de United Autosports Oreca van Filipe Albuquerque en Phil Hanson die de dag als snelste afsloot. Albuquerque mocht bij de start van de sessie plaatsnemen in de wagen en zette al na zes minuten een 2:01.317 op de tabellen. Hiermee bleef hij de Cool Racing Oreca van Nicolas Lapierre en Antonin Borga en de G-Drive Racing Aurus van Roman Rusinov, Jean-Éric Vergne en Job Van Uitert voor. Voor de Inter Europol Competition Ligier van onder meer Sam Dejonghe was het nog wat zoeken naar de goede afstelling en de Ligier sloot de sessie af op een 12de plaats.
  • LTF
Wagen Inter Europol Competition LMP2
Wagen Inter Europol Competition LMP2
De Antwerpenaar mocht na 50 minuten in de sessie plaatsnemen in de geel-groene wagen om een halfuurtje kennis te maken met de Ligier, alvorens het stuur terug over te geven aan Matthias Beche. Beche zette overigens de snelste tijd van het Poolse team op de tabellen met een 2:05.174. In de LMP3 was het Realteam Racing met Esteban Garcia en David Droux dat de snelste tijd op het bord zette, terwijl in de GTE de Dempsey - Proton Racing Porsche van Christian Ried, Riccardo Pera en Matteo Cairoli alle Ferrari's voorbleef.

Morgenvroeg wordt de tweede vrije training afgewerkt, terwijl rond het middaguur de kwalificatiesessie op gang word getrokken.

Foto's: Gerd MoorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op vrijdag 20 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons