van der Horst

4H Spa: Yifei Ye zet COOL Racing op pole

Yifei Ye
Yifei Ye
Tijdens de kwalificaties van de 4 Hours of Spa was het Yifei Ye die de pole in LMP2 bemachtigde. De Chinese piloot van COOL Racing hield Patrick Pilet van IDEC Sport en Niolas Jamin van Panis Racing achter zich. Langs Belgische zijde verliepen de kwalificaties op eigen bodem toch iets minder goed dan gehoopt.
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Ye zette de COOL Racing Oreca al vrij snel op de pole, ondanks dat er ook nog een rode vlag was tijdens de sessie. Deze kwam nadat een van de Inter Europol Competion piloten de controle over de wagen verloor in Bruxelles, wat tijdens de tweede vrije training ook een aantal keer het geval was. Hierdoor werd het ritme van de sessie onderbroken en dat zou een verschil maken. Pilet kon hierdoor de sprong naar plaats twee maken, met Jamin als derde. Ugo de Wilde mocht de honneurs waarnemen voor Mühlner Motorsport, maar verder dan de zesde plaats kwam de Belg helaas niet.

Malthe Jakobsen
Malthe Jakobsen
Je had Kay van Berlo, Nicolas Pino en Sebastian Alvarez die vol voor de pole gingen in de LMP3, maar ook dit weekend stond er weer geen maat op Malthe Jakobsen. Het Deense wonderkind zette de COOL Racing Ligier op pole nadat hij al bij zijn eerste ronde de tegenstand op zeven tienden zette, om dan een ronde later er nog twee tienden extra bij te doen. Hiermee behaalde COOL Racing al vijf op vijf in de kwalificaties. Van Berlo kon uiteindelijk nog het dichtste naderen met de United Autosports Ligier, terwijl Pino de Inter Europol Competition Ligier op een derde plaats zette. Alvarez, teamgenoot van Tom van Rompuy in de DKR Engineering Duqueine, probeerde nog wel zijn tijd te verbeteren, maar verder dan plaats vier kwam hij helaas niet.

Sarah Bovy getroost door Michelle Gatting
Sarah Bovy getroost door Michelle Gatting
Conrad Grunewald wilde in het begin als eerste aan de kwalificatie starten en met recht en rede, want de Amerikaan zette de Kessel Racing Ferrari op pole bij de GT's. Vooral in de tweede sector maakte Grunewald het verschil en hij was zelfs zo zeker van zijn stuk, dat hij de laatste minuten van de sessie in de pit bleef. Ahmed Al Harthy eindigde met de Oman Racing with TF Sport Aston Martin als tweede op een volle seconde van de gele Ferrari. Sarah Bovy leek op weg te gaan naar P3 met de Iron Lynx Ferrari, maar dat was buiten Diego Alessi gerekend, die op het einde van de sessie de Rinaldi Racing Ferrari nog voor deze van onze landgenote zette. De teleurstelling was helaas te merken bij de Brusselse. Absolute Racing, de wagen van Alessio Picariello, start morgen vanaf plaats zes.

Foto's: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 24 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons