van der Horst

500 Endurance Series: Abarth 500 Assetto Corse aan de start in BRCC-Club

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Het New Race Festival dat op 26 en 27 april wordt gehouden op Circuit Zolder is ook de start van een nieuw kampioenschap: de 500 Endurance Series! De kleine Abarth 500 Assetto Corse zullen deel uitmaken van het indrukwekkende peloton van de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC), waar ze zullen rijden in het kader van de nieuwe BRCC-Club.
  • Powercars
Na de sprint, de endurance. Vanaf het New Race Festival, dit weekend op Circuit Zolder, zullen de Abarth 500 Assetto Corse het tegen elkaar opnemen in wedstrijden van lange adem, want ze worden opgenomen in de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC). Ingeschreven onder het nieuwe nationale label BRCC-Club zullen de kleine Italiaanse berlines ‘hun’ race in de race afwerken: voor de Abarth-teams wordt een apart klassement opgemaakt en de besten hebben recht op een eigen podiumceremonie.

Op technisch vlak behouden de 500 Assetto Corse hun oorspronkelijke configuratie. Het reglement voorziet bovendien per uur wedstrijd een verplichte pitstop van 3 minuten.

Neri Automotive, promotor van de 500 Endurance Series, verwacht een eerder bescheiden start, gezien dit kampioenschap pas laat werd aangekondigd en de deelnemers weinig tijd hadden om hun materiaal voor het New Race Festival klaar te stomen. Voor de rest van het seizoen biedt Neri Automotive de geïnteresseerde teams meerdere formules aan, van het huren ‘sleutel op de deur’ (gemiddeld 6.000 € per meeting, prijs afhankelijk van de lengte van de wedstrijd) tot de aankoop van de wagen (van 11.900 tot 19.000 € voor een volledig uitgeruste Abarth 500 Assetto die klaar is om de start van de races te nemen).

De 500 Endurance Series die zondag in Zolder start, past helemaal in deze tijd, want ze biedt een ideale mix tussen rijplezier en competitie, tussen een leuke sfeer op en naast de piste, bovendien voor een beperkt budget. De deelnemers krijgen een kwalificatiesessie van 50 minuten, van 10u30 tot 11u20, en de start van de wedstrijd wordt gegeven om 15u20. Drie uur later zullen de eerste winnaars van deze competitie bekend zijn.

Na het New Race Festival staan nog vier andere manches op het programma: Mettet op 24 mei, Zandvoort half juni, Spa-Francorchamps op 11 oktober (als proloog van de 24H02 2 CV) en in Zolder op 8 november (Race Promotion Night).

Neri Automotive press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 24 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons