van der Horst

500 Endurance Series: Coupes de Mettet: Voorbeschouwing van de organisatoren

Na een geslaagd debuut in het kader van het New Race Festival in Zolder gaan de Abarth 500 Assetto Corse van de 500 Endurance Series deze zaterdag in het kader van de Coupes de Mettet de baan op.
Bij de openingsmanche van het seizoen werden de Abarth 500 Assetto Corse van de 500 Endurance Series opgenomen in het peloton van de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC). Voor de tweede afspraak hebben ze nieuwe speelkameraadjes gevonden: tijdens de twee manches van 120 minuten die in het kader van de Coupes de Mettet op het programma staan rijden ze immers in het gezelschap van de BMW’s 325i van de ClubSport Trophy.

Het is de eerste keer dat de Abarths in actie komen op het kleine Naamse circuit. De omloop zou ze echter uitstekend moeten liggen. In minder dan twee kilometer wordt er een brede waaier aan moeilijkheden verenigd, waardoor het circuit eerder past bij wagens met een goede wegligging dan bij auto’s die het moeten hebben van het vermogen. Een fijne rijstijl wordt hier ook beloond en er zijn bovendien heel wat inhaalmogelijkheden. Voeg daar nog een aangename omgeving en een cool sfeertje bij en veel meer is er niet nodig om de deelnemers en hun partners simpelweg blij te maken. De organisatoren van de Coupes de Mettet dragen bij tot het aangename geheel door wedstrijden van heel verschillend pluimage elkaar te laten opvolgen.

De 500 Endurance Series werken dus twee wedstrijden van twee uur af (zaterdag om 11u10 en 14u40). Het is geweten dat dit nieuwe kampioenschap pas laat werd aangekondigd, waardoor de teams heel weinig tijd hadden om zich te organiseren. In Mettet worden er drie wagens verwacht. Buga Racing, dat zich in Zolder reeds in de kijker reed, stelt opnieuw zijn vertrouwen in Peter Bens en Ronny Sanen. Dit ervaren duo moet nu echter afrekenen met een tegenstander van formaat, want Fabio Marchiafava, rijdend voor Renga Racing, zal ook van de partij zijn. Fabio was vorig seizoen bij de sprintwedstrijden met de Abarth 500 Assetto Corse steeds voorin te vinden en finishte uiteindelijk als tweede in de eindstand van het kampioenschap. De rijder uit Charleroi kwam als toeschouwer naar de eerste race en stak toen al niet onder stoelen of banken dat hij graag opnieuw van de partij zou zijn. En dan is er nog Pierre-Yves Corthals die opnieuw aan de start komt met de Abarth #501, de wagen die hij reeds in Zolder bestuurde. ‘Pilou’ zal de wagen delen met een teammaat… wiens naam pas op het laatste nippertje zal worden bekend gemaakt. Een jonge sprinter met een groot stuurtalent lijkt in ieder geval kandidaat nummer 1.

Neri Competition press



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons