van der Horst

500 miles of Indianapolis: Bump Day: Michel Jourdain Jr out

Michel Jourdain Jr
Michel Jourdain Jr
De testsessie op Bump Day kent de plaatsen 25 to 33 toe voor de mythische 500 miles wedstrijd en gezien er 34 wagens deelnamen aan de kwalificaties, moest er één af vallen voor de race. Het slachtoffer werd Michel Jourdain Jr. terwijl Katherine Legge, die zich nog op het laatste moment inschreef, er in slaagde om zich als laatste te kwalificeren voor de race.
De late toevoeging van Legge aan de deelnemerslijst maakte dat de Bump Day session toch nog extra spannend werd, want een deelnemer zou na de sessie huiswaarts moeten gaan en de race aan zijn of haar neus zien voorbijgaan. De druk lag op de tien piloten die zich niet kwalificeerden op de Pole Day en het slachtoffer werd uiteindelijk Michel Jourdain Jr. De Mexicaan klokte de traagste tijd en zag Legge de laatste startplaats wegkapen. Nu na De Silvestro ook Mann, Beatriz en Legge zich konden kwalificeren, komen er dus vier vrouwen aan de start van de race.

Bump Day kwalificatie 500 miles of Indianapolis 2013: startplaatsen 25 tot 33

25. Josef Newgarden
26. Graham Rahal
27. Sebastian Saavedra
28. Tristan Vautier
29. Ana Beatriz
30. Pippa Mann
31. Conor Daly
32. Buddy Lazier
33. Katherine Legge

Foto: Indycar



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 500.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons