van der Horst

24H Daytona: 53 inschrijvingen voor de 24 uren van Daytona

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Op 24 januari gaat de 53ste editie van start van de Rolex 24 at Daytona met, toevallig, evenzoveel deelnemers. Het eerste evenement in de Tudor United SportsCar Championship 2015 verwacht zestien wagens in de P-klasse, acht in PC, tien in GTLM en negentien in GTD. In de P-klasse is het vooral uitkijken naar de nieuwe machtsverhoudingen tussen de DP's en de P2's. De DP's zijn met negen wagens in de meerderheid en een van de favorieten is natuurlijk huidig TUSC-kampioen Action Express Racing.
Action Express zet twee Corvette's DP in voor Sébastian Bourdais, Christian Fittipaldi, João Barbosa, Eric Curran, Dane Cameron, Max Papis en Phil Keen. De nieuwe Corvette DP wordt verder nog vertegenwoordigd door Wayne Taylor Racing en VisitFlorida.com Racing. Riley Technologies blijft natuurlijk de grote concurrent van Corvette in DP en komt met vijf wagens aan de start. Chip Ganassi Racing blijft trouw aan de Ford EcoBoost-motor maar de overige drie teams kiezen voor een Riley-BMW. Naast RG Racing en Highway to Help is dat ook nog Starworks Motorsport met hun indrukwekkend quintet Tor Graves, Scott Mayer, Ryan Hunter-Reay, Rubens Barrichello en Brendon Hartley. De zes voormalige LMP2's bestaan uit de Ligiers van Michael Shank Racing en Krohn Racing, twee Mazda's voor SpeedSource en de twee HPD-Honda's van Extreme Speed Motorsports. 

CORE Autosport - Oreca FLM09
CORE Autosport - Oreca FLM09
Geen grote verrassingen in de PC-klasse. JDC/Miller Motorsports werd onlangs versterkt door Rusty Mitchell terwijl Tom Kimber-Smith de vierde rijder is dat voor PR1/Mathiasen Motorsports zal uitkomen. Verder zal deze klasse vertegenwoordigd worden door de gebruikelijke namen zoals Starworks Motorsport, BAR1 Motorsports, Performance Tech Motorsports en natuurlijk kampioen Core Autosport. 

Grote afwezige in GTLM, de hoogste GT-klasse, is natuurlijk de Dodge SRT Viper GTS-R na de terugtrekking van het fabrieksteam. Dit zal deze klasse echter niet minder spectaculair maken. Porsche North America,
e4398b738fa2f2c619edbe63db3c1174a3d53d51.jpg
de winnaars van vorig jaar, komen wederom aan de start met zes fabrieksrijders in hun twee Porsche's 911 RSR. Voor zowel Fred Makowiecki als Earl Bamber zal het de eerste Daytona 24 hours worden. De grootste tegenstand zal ongetwijfeld komen van de twee Chevrolet Corvette C7-R waar IndyCar-rijders Simon Pagenaud en Ryan Briscoe zich hebben toegevoegd aan de rijdersbezetting. BMW Team RLL heeft zijn rijderskwartetten die de Z4 GTE zullen besturen versterkt met Jens Klingmann en Bruno Spengler. Spengler is zo de derde DTM-rijder in de #25 BMW naast Augusto Farfus en Dirk Werner. Aston Martin zet één Vantage GTE in met naast de traditionele fabriekspiloten Pedro Lamy, Paul Dalla Lana, Stefan Mücke en Darren Turner ook Mathias Lauda. Ferrari tenslotte zal vertegenwoordigd worden door het Amerikaanse Risi Competizione en het Italiaanse AF Corse. De wereldkampioenen van deze laatsten, Gianmaria Bruni en Toni Vilander, zullen hun Ferrari 458 GTE delen met Manuel Collard en François Perrodo. 

In GTD is Porsche het meest vertegenwoordigde merk met negen 911's GT America. Konrad Motorsport,
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT America
Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT America
Park Place Motorsports, Wright Motorsports met de Belg Jan Heylen, GB Autosport en Magnus Racing zetten elk één Porsche in. Alex Job Racing komt aan de start met twee 911's net als Mühlner Motorsports America dat onder andere Darryl O'Young, Matteo Beretta, Marc Basseng en Connor De Phillippi zal inzetten. Audi is slechts met twee wagens (Paul Miller en Flying Lizard) gerepresenteerd en hetzelfde geldt voor Dodge Viper met Riley Motorsports en onze landgenoot Marc Goossens. AF Corse en Scuderia Corsa zorgen samen voor drie Ferrari's 458 Italia GT3 terwijl TRG-AMR twee Aston Martin's Vantage GT3 prepareert. Turner Motorsport tenslotte zijn de enige die met een BMW Z4 GT3 aan de start komen. 

Foto's: Action Express/Cleary, IMSA en Mühlner MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op vrijdag 16 januari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons