van der Horst

54 auto’s voor Hankook 12H MUGELLO

Start 12H MUGELLO 2016
Start 12H MUGELLO 2016
Twee maanden na de seizoensstart in Dubai staat met de Hankook 12H MUGELLO (17-18 maart 2017) de volgende wedstrijd in de 24H SERIES powered by Hankook op het programma. Op de inschrijflijst staan 54 auto’s met rijders uit 21 verschillende landen. Natuurlijk zijn vele regelmatige deelnemers van de partij, maar enkele teams maken op het prachtige circuit in de heuvels van Toscane ook hun debuut in de 24H SERIES. Vanwege geluidsrestricties wordt de race in Mugello opnieuw opgesplitst in twee segmenten: het eerste deel vindt op vrijdag 17 maart van 14.00 tot 18.00 uur plaats, het tweede deel wordt op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 18.00 uur verreden. “Dat hebben we enkele jaren geleden in Mugello voor het eerst zo gedaan, maar inmiddels hebbe we dit concept bij meerdere races toegepast. Veel rijders en teams bevalt dit goed: ze kunnen gezellig samen eten, terwijl de auto’s onder ‘parc fermé’-condities staan, dan in de nacht gewoon slapen en de volgende dag verder racen. De race in Mugello is ons eerste evenement van het jaar in Europa en we kijken er erg naar uit”, zegt Natasha Mark van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team).
Startgrid Hankook 12H MUGELLO 2016
Startgrid Hankook 12H MUGELLO 2016
Zoals gebruikelijk is de klasse A6, met name voor GT3-auto’s, de grootste klasse in Mugello met 18 auto’s op de inschrijflijst. De klasse wordt opgesplitst in een divisie A6-Pro en A6-Am, waarbij diverse teams al hun voorkeur kenbaar gemaakt hebben. Andere team worden in één van de beide divisies ingedeeld, op basis van de gereden rondetijden in de vrije training en de kwalificatie en de te verwachten prestaties in de race. Met het Nederlandse team V8 Racing en het Duitse Herberth Motorsport staan de Mugello-racewinnaars van 2015 en 2016 beide aan de start, zodat het tot een directe competitie tussen de winnaars van de afgelopen jaren komt. In de Porsche 991 Cup-klasse zijn er vijf inschrijvingen, terwijl er in de SP-klassen (SPX, SP2 en SP3-GT4) in totaal 19 auto’s deelnemen. De toerwagenklassen (TCR, A3 en A2) hebben een totale inschrijving van twaalf auto’s. Voor het eerst staan er in de TCR-klasse met SEAT, Audi, Honda en Peugeot vier verschillende merken aan de start. Ook is het een interessante ontwikkeling dat diverse reguliere deelnemers uit andere klassen nu tevens in de TCR-klasse uitkomen, zoals de Duitse teams Car Collection Motorsport en Bonk Motorsport, het Franse B2F Compétition en het Zwitserse Stanco&Tanner Motorsport.  
 
Hankook 12H MUGELLO 2016
Hankook 12H MUGELLO 2016
Op donderdag 16 maart staan er optionele privétests en ‘rent a car rides’ op het programma. Het officiële programma begint op vrijdag 17 maart met de vrije training van 9.00 tot 10.30 uur en de kwalificatie van 10.45 tot 11.45 uur. Het eerste deel van de race wordt van 14.00 tot 18.00 uur verreden, daarna volgt een interventie, waarin voor alle auto’s een ‘parc fermé’-regeling geldt. Op zaterdag is er vanaf 9.00 uur de startopstelling, waarna de race om 10.00 uur wordt hervat. De wedstrijd eindigt om 18.00 uur, daarna volgt de prijsuitreiking.
 
Panta Racing Fuels wordt officiële brandstofleverancier CREVENTIC SERIES
 
Hankook 12H MUGELLO 2016
Hankook 12H MUGELLO 2016
Met ingang van de Hankook 12H MUGELLO is de Italiaanse specialist voor competitiebrandstof, Panta Racing Fuels, de officiële brandstofleverancier voor de Europese wedstrijden van alle CREVENTIC SERIES (24H SERIES powered by Hankook, 24H TCE SERIES powered by Hankook en 24H PROTO SERIES powered by Hankook). Zoals gebruikelijk is Hankook de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. BRM is de officiële partner van de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking beschikbaar. SPAA05 levert LED-displays die de posities van de auto’s in de race weergeven. De volgende ondernemingen zijn met verkoop- en servicestands in de paddock aanwezig: DRD International voor stickers, Stand21 en Racing Sportiva voor racekleding en Speedcom voor  radio- en communicatieapparatuur.
 
GDL Racing & Barin - Mercedes-Benz SLS AMG GT3 & Ford Fiesta ST
GDL Racing & Barin - Mercedes-Benz SLS AMG GT3 & Ford Fiesta ST
Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het YouTube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

--- Tijdschema Hankook 12H MUGELLO (PDF) ---

--- Startlijst Hankook 12H MUGELLO (PDF) ---

24H Series by Creventic



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 13 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Mugello.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons