van der Horst

6 Hours of Spa beloven een mooie strijd te worden

FIA WEC presentatie 6H of Spa in Autoworld
FIA WEC presentatie 6H of Spa in Autoworld
Vandaag werd in Autoworld in Brussel de 6 Hours of Spa voorgesteld, de tweede manche van het FIA World Endurance Championship. De editie van 2014 belooft een Grand Cru te worden waarin Audi de degens kruist met Toyota en Porsche voor de zege op de wereldberoemde omloop van Spa-Franorchamps. Daarnaast geldt de 6 Hours of Spa ook als de generale repetitie op de 24 Uren van Le Mans op 14 en 15 juni.
Gérard Neveu, CEO WEC
Gérard Neveu, CEO WEC
Gérard Neveu, de CEO van het WEC, was vandaag naar het Jubelpark in Brussel afgereisd en zette voor de verzamelde pers de belangrijkste argumenten om de race bij te wonen op een rijtje: “Bij ons gaat het om toegankelijkheid, de fans hebben de kans om heel kort bij de wagens en piloten te komen en bovendien organiseren we voor hen tevens een pitwalk en een handtekeningensessie. Een tweede belangrijke eigenschap van het WEC is ook ‘performance’: de wagens, in het bijzonder de LMP1’s, spreken tot de verbeelding en de strijd tussen de constructeurs zal op het scherpst van de snede gevoerd worden. Al onze talentvolle piloten zullen op de mythische omloop van Spa dus het beste van zichzelf geven.”
 
Makowiecki - Sarrazin - Jani - Lotterer
Makowiecki - Sarrazin - Jani - Lotterer
De openingsmanche van het WEC afgelopen weekend in Silverstone was een barslechte race voor Audi, dat beide wagens verloor na ongevallen. Voor het eerst in drie jaar zag geen enkele van de Audi’s de finishvlag, een prestatie die in schril contrast staat met die van Toyota dat de eerste twee plaatsen bezette. Porsche toonde zich in hun debuutrace in het WEC ook meteen competitief en het team uit Stuttgart zag hun werk beloond met een podiumplaats. Audi, dat de afgelopen decennia het dominerende merk was in de endurance racerij en Le Mans, wil de scheve schaats van afgelopen weekend rechtzetten, maar heeft met Toyota en Porsche twee erg te duchten concurrenten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een absolute topwedstrijd in Spa op zaterdag 3 mei.

Foto's: Georges De Coster



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons