van der Horst

6 Uren Kortrijk: Vincent Verschueren autoritair leider na eerste proef

Ondanks het mindere weer hebben duizenden rallyliefhebbers opnieuw hun weg gevonden naar de openingsproef KP Lavano, de publiekslieveling maar steeds meer gevreesd bij de rijders. Dat bleek al snel wanneer de eerste tijden binnenliepen. De proef lag ook enkele keren stil door deelnemers die in de gracht belandden, allemaal zonder erg. Behoudens rekenfouten klokt Vincent Verschueren de eerste besttijd in zijn Skoda Fabia R5. Paul Lietaer (Skoda Fabia WRC) en Patrick Snijers (Skoda Fabia R5) vervolledigen het virtuele podium, maar al ongeveer op een halve minuut.
  • Skylimit Events
Een cadeau is het allerminst, die proef op Lavano in Moeskroen. Voor de Porsches van Jochen Claerhout en Claudie Tanghe is het avontuur zelfs al voorbij. Toen de 4x4-wagens startten, gingen de tijden gevoelig naar beneden, maar Vincent Verschueren klokte een fabelachtige tijd. Hij was de enige die onder de negen minuten ging. Snel maar het gemiddelde lag daarmee wel onder 60km/u. Die cijfers spreken voor zich. De Oost-Vlaming en meervoudige winnaar was op Lavano maar liefst 26,5 tellen sneller dan Paul Lietaer en zelfs dertig dan Patrick Snijers. Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) klokte een aardige vierde tijd op 35,6 seconden. Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) volgt op 39,6 seconden van de leider en heeft slechts twee tienden voorsprong op Tuur Vanden Abeele (Ford Fiesta R5).

In R2 is Niels Reynvoet de snelste in zijn Ford Fiesta. Hij is vijf tellen sneller dan Louis Vandenborre, die niet met een R2 rijdt maar met de Cup-versie van de Opel Adam. Gilles Pyck is voorlopig derde in R2 op tien tellen van Reynvoet.

Bij de historics klokte Didier Vanwijnsberghe de beste tijd. Niet te verwonderen, zijn Toyota Celica GT4 doet het een pak beter op glad terrein tegenover de achterwiel aangedreven wagens. Arthur Kerkhove bevestigt met zijn MKII zijn prestatie van vorig jaar. Hij moet wel een halve minuut toegeven op de leider. Thomas Vauterin noteert een derde tijd met de BMW3 op driekwart minuut. De eerste dag is nog niet volledig voorbij maar op enkele vertragingen na waren er geen problemen.

De organisatie maakt gewag van een 3.000 toeschouwers op de site Lavano, wat opnieuw een succes is gezien het weer. Ook in Kortrijk was het bij momenten een komen en gaan tijdens de administratieve controle op de Grote Markt en de ceremoniële start.

Dankwoord

Autostal Groeninghe wenst een aantal mensen te danken. Onze dank gaat uit naar alle partners: dat zijn onze hoofdsponsors (Konvert, Zaniboo, Drukkerij Feys, Kocon en FFF Printing), de stadsbesturen van Kortrijk, Zwevegem, Menen en Moeskroen, de betrokken politiezones en uiteraard alle andere hulpverleningsdiensten zoals het RED-Medical Team, Rode Kruis en brandweerzone Fluvia.

Persbericht Autostal Groeninghe



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op zondag 25 november 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons