van der Horst

6 uren van Kortrijk: Vincent Verschueren volgt zichzelf op

Vincent Verschueren heeft voor de zesde keer de 6 uren van Kortrijk op zijn naam geschreven. Bij de historics was Danny Kerckhof de laureaat. Langs het parcours stonden duizenden toeschouwers. De wedstrijd verliep zonder grote incidenten wat maakt dat de 28ste editie een succeseditie mag genoemd worden.
Er stond weer geen maat op Vincent Verschueren (VW). De Oost-Vlaming pakte zondagochtend meteen de leiding over van Freddy Loix en zou die niet meer uit handen geven. De teller staat inmiddels op zes algemene zeges, nu al zijn vijfde op een rij. Verschueren won ook al eens bij de historics.

Voor de ereplaatsen was het bikkelen. Bernd Casier (Ford) bleef lang in de buurt van Verschueren, maar na de middag moest hij de rol lossen en verloor hij tijd toen hij even rond ging. Casier vocht wel terug en haalt uiteindelijk nog een derde plaats. De tweede plaats ging naar Freddy Loix (Skoda) die die plaats plots wat in de schoot geworpen kreeg door het verlies van Casier en een terugval van Sébastien Bédoret (Skoda) die ook lang uitzicht had op het podium. De jonge pupil moest uiteindelijk vrede nemen met een vijfde plaats. De vierde stek ging naar Davy Vanneste (Citroën) die een regelmatige wedstrijd reed, maar zich nooit kon mengen in de strijd om de overwinning.

Bij de historics vielen heel wat kleppers vroeg waardoor Danny Kerckhof (BMW) halfweg koers op kop kwam. Hij haalde het uiteindelijk voor merkgenoot Jean-Louis De Roeck (BMW) en Rik Vannieuwenhuyse (Ford).

De wedstrijd verliep zonder grote incidenten en er kon overal mooi op tijd gestart worden, wat een mooie barometer is voor het wedstrijdverloop. Er daagde ook heel wat volk op met duizenden toeschouwers op de befaamde site Lavano en aan de beruchte finish van Aalbeke. Het publiek toonde zich voorbeeldig, ook op de plaatsen waar een Covid Safe Ticket moest getoond worden en er een mondmaskerplicht verplicht was, zoals in de Grote Tent in Kortrijk. De 28ste editie was dan ook zonder meer een succes, en het is nu al uitkijken naar editie 29, hopelijk terug in normale omstandigheden.

6 uren van Kortrijk
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op zondag 21 november 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons