van der Horst

6H Watkins Glen: Derani grijpt de pole

Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Pipo Derani - Tequila Patrón ESM
Ligier heeft opvallend de eerste startrij veroverd voor de 6 uurs wedstrijd op Watkins Glen. Pipo Derani reed met de Ligier-Nissan van Tequila Patron ESM de snelste tijd met een 1:34.405. Olivier Pla gaf voor PR1/Mathiasen Motorsports slechts een tiende toe in zijn Ligier-Gibson. Pas op de tweede lijn vinden we de dominante Cadillac aangedreven Dallara's met derde Christian Fittipaldi en vierde Ricky Taylor, die dit jaar samen met broer Jordan reeds alle wedstrijden won. Marc Goossens vertrekt als zevende in de P-klasse na een tijd van Renger van der Zande.
Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
Joey Hand - Ford Chip Ganassi Racing
In de PC-klasse was andermaal Performance Tech Motorsports sneller dan de wagens van BAR1 Motorsports met dank aan James French. In GTLM is het Ford dat de beste tijd reed met Joey Hand in de wagen. Achter hem komen beide BMW's en zijn teamgenoot. De andere merken geraakten niet onder de 1:43 - Laurens Vanthoor reed voor Porsche de zevende tijd. In GTD tenslotte ging de beste startpositie naar Michael Shank Racing met dank aan Andy Lally in de Honda Acura. De Audi van Lawson Aschenbach was twee tienden trager.

--- Uitslag kwalificatie IMSA 6H Watkins Glenn (pdf) ---

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons