van der Horst

600 Km Spa: Nabeschouwing Christoff Corten

Christoff Corten heeft opnieuw een zege beet. Het Brabantse talent stapte afgelopen zondag aan boord van de Seat Leon Supercopa van ProSpeed Competition en samen met zijn teamgenoten Kris van Kelst en Sven van Laere werd de vijfde meeting van het BK Circuit of BRCC een echt succes. In de kleuren van Total, Andex Rent, ASN en Premium Lease, won het trio in de Spaanse toerwagen zowel de Seat Trophy als de categorie Toerisme, meteen goed voor een leidersplaats in het kampioenschap. Voor de volgende race van het BRCC geven we afspraak tijdens het weekend van 12 en 13 oktober op Circuit Zolder en dat is meteen de finale van het nationale circuitkampioenschap.
Christoff Corten had er na een lange vakantie op autosportgebied zeker zin in, zeker omdat er geracet zou worden op zijn favoriete omloop: Spa-Francorchamps. Het werd een moeilijke race, waarin gevochten moest worden tot de laatste meter, maar met een schitterende afloop.
 
Christoff Corten: “We kenden al snel een lekke band en gedurende heel de race had de Spaanse krachtbron soms wat nukken. We bleven echter geconcentreerd en hielden ons ritme strak aan. We reden bovendien voor het eerst dit seizoen tegen een zeer uitgebreide concurrentie, met onder meer delegatie van drie Spaanse deelnemers. Onze Seat verbetert iedere race en dit resultaat, de zege in de categorie voor de toerismewagens en de eerste plek in de klasse voor de Seat Leon bewijst nog maar eens dat wij rijders, samen met het schitterende team van Rudi Penders, een goed geheel vormen. Ons mooi resultaat heeft bovendien als effect dat we in Zolder meespelen voor de titel, een hele uitdaging voor iedereen van het team.”
 
Op 12 en 13 oktober komt het Belgische omloopkampioenschap immers voor zijn finale naar de Limburgse omloop van Zolder. Weer staat een race van 180 minuten op het programma, een race waarin Christoff Corten mogelijk zijn eerste nationale titel kan vieren, met teamgenoten Sven van Laere en Kris van Kelst.
 
Christoff Corten: “Ik ga niet op de feiten vooruit lopen, maar als we dat samen kunnen behalen dan zou dat uiteraard een schitterende stap in mijn loopbaan zijn. Ik heb in het verleden al een zege behaald in de Porsche klasse in de 24 Uur van Spa en ook in de 24-uursrace van Zolder sterk gereden, maar dit is mijn eerste volledig seizoen in een kampioenschap. Ik denk dat met deze uitgangspositie we allemaal zeer gemotiveerd zullen zijn om in de achtertuin van het team ProSpeed Competition samen een titel te vieren. Ik heb overigens al gemerkt dat onze prestaties heel wat losmaken in de media, met dank ook aan de professionele communicatieaanpak van het team van Rudi Penders, waarmee we nu gaan trachten nieuwe partners te overhalen om mee aan boord van onze wagen te stappen!

Christoff Corten pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons