van der Horst

600 Km Spa: Seat Trophy: Nabeschouwing van de organisatoren

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
De SEAT Leon Supercopa spelen een belangrijke rol in het Belgian Racing Car Championship (BRCC), of het nu om Sprints of Endurance gaat. In de eerste discipline, is Nicolas Jussy meer dan ooit kandidaat op de titel, met de finale tijdens de Belgian Masters in Zolder.
  • Dreamdrive
Maxime Soulet werd zijn teamgenoot tijdens de sprints in het kader van de 600 KM van de Spa-Belgian Euroseries en samen namen zijn het op tegen heel wat nieuwe concurrenten. Inderdaad, want het Spaanse team PCR Sport zette niet minder dan drie Leon Supercopa van de laatste generatie in.

De Spaanse gastrijders, die geen punten scoorden in de SEAT Trophy, keken bijzonder naar hun Belgische verplaatsing uit. Het circuit van Spa blijft immers een aantrekkingspool voor de autosport. “Onze initieel programma voorzag deze meeting van de 600 KM Spa-Belgian Euroseries niet”, legden de verantwoordelijken van PCR Sport met hoofdzetel in La Torre d’Orista in Catalonië uit. Het team dateert uit 2002 en werd door Pep Codinach gesticht.

“We zijn naar hier gekomen en hebben het BRCC kunnen ontdekken, eerder dan deel te nemen aan de 24 Uur van Barcelona, waar de GT’s de toerwagens verdrongen hebben in de strijd om de algemene zege. Bovendien wilde ieder van ons de omloop in de Ardennen leren kennen en we zijn niet op onze honger gebleven.”

Met een top 5 in de eerste sprint en een 6de plek even later, hebben de Spanjaarden van zich doen spreken. Maar ook de tandem Nicolas Jussy-Maxime Soulet haalde meer dan kastanjes uit het vuur, met een 6de en 7de plaats, niet zonder gevolg voor hun kansen in het kampioenschap. John Pilette en Jacques Naniot legden, halfweg, beslag op een mooie 8ste plaats, maar in de finale krachtmeeting kwam de SEAT van Pilette Speed Tradition niet verder dan een 12de plaats.

Voor de endurance race, die de meeting afsloot, kregen die vier SEAT Leon Supercopa het gezelschap van de wagen van ProSpeed Competition voor Sven Van Laere, Kris Van Kelst en Christoff Corten. Ondanks een lekke band in het begin van de race, reden ze naar een mooie 11de plaats algemeen, met als dubbele kers op de taart een zege in de klasse Toerisme Pro, voor twee Spaanse bolides, in volgorde Vicente Dasi-Mariano Munoz de Dios-Josep Parera en Unai Arruabarrena-Inigo Vigiola. Meteen een opsteker voor het team uit Tongeren in afwachting van de finale van het BRCC in Zolder. “We liggen nu eerste in het kampioenschap en met dank aan Christoff voor zijn schitterende relais… en een dikke bravo voor de zoon of dochter die er de komende uren zit aan te komen”, aldus teamgenoten Sven Van Laere en Kris Van Kelst.   

Minder geluk was er voor de beide Nicolas, Jussy en Lamy die het stuur deelden van de SEAT Leon Supercopa van team Allure: een mechanisch euvel maakte dat ze de handdoek in de ring moesten werpen, terwijl de derde Spaanse wagen van Harriet Arruabarrena-Antonio Aristi-Jordi Masdeu, van de baan ging.

Kronos Events pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 10 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons