van der Horst

600km Spa: Eerste zege voor Kumpen en Longin

Start 600km van Spa
Start 600km van Spa
Bert Longin en Anthony Kumpen tekenden vandaag tijdens de 600km van Spa hun eerste BRCC-zege van het jaar op. De wedstrijd werd in de prille beginfase nog opgeschrikt door een zware crash van de Brussels Racing Aston Martin #9, Pierre Grivegnée ging er nog in de eerste ronde af in Blanchimont en liep daarbij een gebroken rib en een hersenschudding op. De daaropvolgende safety car zorgde ervoor dat de meeste deelnemers al meteen hun eerste pitstop afwerkten.
Anthony Kumpen & Bert Longin
Anthony Kumpen & Bert Longin
Het was pas na de laatste serie pitstops dat we een goed beeld kregen van de machtsverhoudingen. De Audi van Kumpen en Longin - Frank Beliën kwam dit weekend niet in actie wegens een schouderblessure - haalde het uiteindelijk met een dikke minuut voorsprong op de overgebleven Brussels Racing Aston Martin #100. De Porsche van Belgium Racing #99 lag aanvankelijk op koers voor de tweede plaats maar kreeg in het slot nog af te rekenen met een lekke band waardoor de wagen een extra pitstop diende af te werken. Desondanks is het Belgium Racing dat momenteel het kampioenschap aanvoert, met amper 1 punt voorsprong op de Aston #100, al dient er natuurlijk rekening gehouden te worden met het schrapresultaat.

600Km Spa: De race in beeld gebracht
In de GTC-klasse domineerden de gebroeders Thiers, Hans en Frank, zij kregen op hun Ferrari 458 voor deze wedstrijd versterking van niemand minder dan Martin Short. Frédéric Vervisch zette na zijn toptijd in de kwalificatie weer een sterke prestatie neer door op twee ronden van het einde nog de MExT Racing Porsche van Kris Wauters en Patrick Schreurs te kloppen voor de tweede plaats. De Kortrijkzaan nam het stuur van de Soenen Racing Ferrari met nog een half uur op de klok en reed een slordige zeven(!) seconden per ronde sneller dan zijn concurrenten. De Belgium Racing Porsche 991 Cup van Bart Van Haeren, Yannick Hoogaars en Peter Hoevenaars gaf na nog geen uur racen op met een kapotte radiator, terwijl de Thems Racing by Powercars Porsche na een uitstap nog vierde werd.

PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
Uiteindelijk gingen er 14 wagens van start, aangezien de Hamofa BMW M3 V8 GTR van de broers Verhoeven na de crash van gisteren zoals verwacht niet meer in actie kwam. 11 wagens werden na afloop geklasseerd.

--- Uitslag BRCC 600km Spa (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Belgian Racing Car Championship op zondag 7 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600KM of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons