van der Horst

6H Abu Dhabi: 50 wagens op de voorlopige deelnemerslijst

HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Terwijl de Hankook 24H Dubai ondertussen al een goedgevulde deelnemerslijst heeft, kan ook de Hankook 6H Abu Dhabi niet klagen betreffende het aantal deelnemers. Op die voorlopige deelnemerslijst staan er namelijk 50 bolides verdeeld over vijf klassen, een record. De manche is tevens ook de finale van de Hankook 24H Middle East Trophy.
De GT3's vormen de grootste klasse met vijftien bolides en daar is het vooral uitkijken naar de prestaties van Haas RT. Vorig jaar pakte het team uit Antigua en Barbuda een eerste podium op het internationaal toneel. Ook nu zakken zij af met een Audi R8 LMS GT3 Evo II. Al krijgen ze serieuze tegenstand van andere Audi's, McLaren's, BMW's, Porsche's, Lamborghini en een Ferrari.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS
AC Motorsport - Audi RS3 LMS
Voor het overige is er een mooie variatie aan wagens in GTX, een tiental in de 992-klasse en ook GT4 mag niet klagen over het aantal deelnemers. Tot slot zijn er ook verschillende bolides in de TCE-klasse. Eén daarvan is de Audi RS3 LMS TCR van AC Motorsport. Tijdens de vorige editie kwam het Waalse team zelfs met twee wagens aan de start, één ervan haalde toen het podium.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 18 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons