van der Horst

6H Abu Dhabi: al 30 wagens op de voorlopige startlijst

Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3
We zijn ondertussen al halfweg 2021 en sommige kampioenschappen richten het oog al op 2022. Zo ook Creventic, die, met de Hankook 24H Dubai, de laatste jaren traditioneel de opener van het seizoen organiseert. Sinds twee jaar trekt men de week daarna reeds naar een ander gedeelte van de Emiraten, voor de 6h Abu Dhabi. Dat zal ook volgend jaar het geval zijn en Creventic kan met trots zeggen dat er al 30 wagens en 20 teams ingeschreven zijn.
  • De Swert Opticiens
Van die 30 wagens zullen er elf GT3's zijn. Car Collection Motorsport en Attempto Racing zullen zowel in Dubai als in Abu Dhabi twee Audi R8 LMS GT3's inzetten, terwijl Leipert Motorsport met een Lamborghini Huracan GT3 aantreedt. Herberth Motorsport heeft ook al bevestigd om met twee Porsche 911 GT3 R's aan te treden en ook een McLaren 720S GT3 van Inception Racing by Optimum zal weer een gooi doen naar de winst. PCR Sport zet op zijn beurt een Ferrari 488 GT3 in. Maar de grootste blikvanger zal ongetwijfeld RHC Jorgensen-Strom by Century zijn, die met een gloednieuwe BMW M4 GT3 aan de start komt.

Aston Martin Vantage GT8R
Aston Martin Vantage GT8R
In de overige klassen zal er al zeker een Marc II V8 aan de start verschijnen dankzij Cor Euser en verschijnt AC Motorsport ook weer op de startlijst met hun Audi RS3 LMS TCR. Daarnaast zal er ook een nieuwe klasse geïntroduceerd worden: de GT8R. Deze is voorbehouden voor vijf Aston Martin Vantage GT8R's, die door de Britse constructeur worden ingezet en ook de dubbel zullen afwerken. Hoewel de wagen, die een upgrade is van de Aston Martin Vantage GT4, gloednieuw is, heeft hij al zijn strepen verdiend op de Nordschleife, met dank aan Garage 59. De Hankook 6H Abu Dhabi vindt plaats 21 tot 22 januari.

Foto's:  24H Series powered by Hankook - Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op maandag 5 juli 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons