van der Horst

6H Abu Dhabi: Baron Motorsport-Ferrari op pole-position

Baron Motorsport - Ferrari 488 GT3
Baron Motorsport - Ferrari 488 GT3
Na een spannende kwalificatie op het Yas Marina Circuit start Baron Motorsport vandaag vanaf de poleposition bij de Hankook 6H ABU DHABI.
6H Abu Dhabi 2022
6H Abu Dhabi 2022
De Baron Motorsport-Ferrari 488 GT3 (#86, Ernst Kirchmayr / Philipp Baron / Roman Ziemian / Axcil Jefferies / Mikkel Mac) had al na de eerste van de twee kwalificatieheats van elk twaalf minuten de voorlopige pole-position in handen dankzij een tijd van 1:53,706 minuten, die Philipp Baron op het recent omgebouwde, nu 5,281 kilometer lange Yas Marina Circuit gereden had. Naar zou blijken was dit de snelste tijd van alle deelnemers in de volledige kwalificatie. Een sterk optreden van de Saalocin by Kox Racing-Porsche 911 GT3 R (#48, Nico Pronk / Stéphane Kox / Peter Kox) was weliswaar niet genoeg om de Ferrari van de eerste startplaats te verdringen, maar het Nederlandse team behaalde wel een plek op de eerste startrij.

Axcil Jefferies, die een week geleden voor het tweede jaar op rij de algehele overwinning bij de Hankook 24H DUBAI binnenhaalde, maakt dit weekeinde deel uit van de rijdersbezetting bij Baron Motorsport. De LP Racing-Lamborghini Huracán GT3 (#88, Evan Chen / Thomas Yu Lee / Lorenzo Veglia) start de race vanaf de derde plaats, gevolgd door de Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#92, Jürgen Häring / Markus Neuhofer / Alfred Renauer), die tijdens de tweede heat van de kwalificatie in Abu Dhabi zijn positie flink verbeterde.

De Leipert Motorsport-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#710, Gerhard Watzinger / Gregg Gorski / Gabriele Rindone), die aan het begin van de kwalificatie maar net aan een crash in de vangrails bij het uitkomen van bocht 16 ontkwam, completeert de top vijf op de grid. Vorig jaar was het team bij de Hankook 6H ABU DHABI op de tweede plaats algemeen geëindigd.

De ARC Bratislava-Lamborghini Huracán GT3 (#44, Miro Konopka / Matej Konopka) start vanaf de zesde plaats, voor de JR Motorsport-BMW M6 GT3 (#2, Ted van Vliet / Max Weering). Dit team is er voor het eerst sinds de Hankook 12H HUNGARY in 2021 weer bij in de 24H SERIES.

Ondanks een sterk optreden van de TT Racing-Porsche 911 GT3 Cup (#960, John Murray / Jonathan Simmonds / Philip Quaife) in de slotfase van de eerste kwalificatieheat behaalde Huber Racing, vorig jaar 991-klassewinnaar bij de Hankook 6H ABU DHABI, uiteindelijk toch de volledige eerste startrij van de 992-klasse. De Porsche met het startnummer 923 (Gabriele Rindone / Matthias Hoffsümmer / Enrico Fulgenzi) en de zusterauto met het nummer 924 (Maciej Blazek / Clément Mateu / Mark Wallenwein) starten daarmee vanaf de plaatsen acht en negen.

Na de geslaagde Première bij de Hankook 24H DUBAI begon het team RABDAN Motorsport by ID Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten met de Porsche 911 GT3 Cup (#977, Saif Alameri / Saeed Almheiri / Salem Alketbi) ook goed aan de tweede thuisrace deze maand met de derde gemiddelde tijd in de 992-klasse. Het team uit de Emiraten completeert de top tien in de startopstelling.

CWS Engineering beleefde in Dubai een frustrerend weekeinde, maar behaalde nu de pole-position in de TG-divisie met de nieuwe Ginetta G56 GT4 (#478, Colin White / Darren Leung / Robert Thompson), gevolgd door de tweede CWS-auto, de Ginetta G55 (#278, Kristian Prosser / Matthew Ibrahim). De PCR Sport-Ligier JS2 R (#217, Harriet Arruabarrena / Juan Andújar / Jacobo García) start vanaf de derde plaats in de divisie.

Zengő Motorsport - CUPRA TCR
Zengő Motorsport - CUPRA TCR
De Zengő Motorsport-CUPRA TCR DSG (#133, ‘KISMA’ / Tamás Horváth / Csaba Tóth / Szabolcs Gál / Zoltán Zengő) start na een sterk optreden in de eerste heat vanaf de pole-position in de TCR-klasse. De snelste van de beide CUPRA TCR’s van Sally Racing (#219, Ole Klitgaard / Mikkel Obel / Lasse Poulsen), vorig jaar tweede in de TG-divisie, kwalificeerde zich als tweede in de TCR-klasse, gevolgd door de AC Motorsport-Audi RS3 LMS DSG (#188, Patrick Sing / Ivars Vallers / Luc Breukers).

Direct na het begin van de kwalificatie werd de actie voor korte tijd met de rode vlag onderbroken nadat de SK Racing-Ligier JS2 R (#215, Franck Eburderie / Franco Lemma / Jérôme Dacosta / Franck Lavergne) in bocht 3 in de vangrails was beland. Franck Eburderie stapte ongedeerd uit de zwaar beschadigde auto, maar voor het Franse team was de kwalificatie ten einde.

Minstens 30 auto’s worden er vandaag om 14.25 uur lokale tijd verwacht voor de start van de Hankook 6H ABU DHABI, meer dan een verdubbeling van het aantal bij de première van vorig jaar. De race, die niet meetelt voor het kampioenschap, wordt zonder onderbreking gehouden tot aan het vallen van de finishvlag om 20.25 uur lokale tijd. Een live-stream met commentaar van radiolemans.com is te vinden op het officiële YouTube-kanaal van de 24H SERIES. Regelmatige updates zijn er ook op Twitter (@24HSeries).

CREVENTIC Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 22 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons