van der Horst

6H Abu Dhabi: Car Collection Motorsport pakt winst - Klassezege voor AC Motorsport

Car Collection Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Car Collection Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
De Hankook 6H Abu Dhabi werd voor een tweede keer gewonnen door Car Collection Motorsport. Dustin Blattner, Loek Hartog en Dennis Marschall moesten bijna de ganse race een duel uitvechten met de Baron Motorsport Ferrari van Ernst Kirchmayr, Axcil Jefferies en Philipp Baron, maar kon in de laatste 20 minuten het laken naar zich toe trekken. Beste Belg was Jef Machiels, die net naast het algemeen podium viel.
2024 Algemeen Podium Hankook 6H Abu Dhabi
2024 Algemeen Podium Hankook 6H Abu Dhabi
Ondanks dat de Baron Motorsport Ferrari in het begin van de race een spin maakte, was deze de voornaamste tegenstander van de Car Collection Motorsport Porsche voor de winst. Maar alles liep mis voor het team met de Ferrari in de laatste 20 minuten van de race, wanneer de wagen aan de tankzone kwam tijdens een code 60 en dat op het moment dat net de groene vlag terug buitenkwam. Hiermee konden Blattner, Hartog en Marschall zonder problemen richting winst rijden met bijna een minuut voorsprong op de Ferrari. Voor de derde plaats ging het tussen de Manamauri Energy by Ebimotors Porsche en de Attempto Racing Audi met onder meer Jef Machiels achter het stuur. Beide wagens waren gewaagd aan elkaar, maar het was toch het Roemeense team die dat met iets meer dan een seconde voorsprong de Duitse Audi achter zich hield.

AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
AC Motorsport - Audi RS3 LMS TCR
Voor de van de pole vertrokken Haas RT Audi R8 LMS GT3 EVO2 werd het een heuse pechrace. In het begin konden Mathieu Detry en co goed mee vooraan draaien, maar verschillende code 60's op slechte momenten zorgden ervoor dat de Audi achteruit viel en ze zo tevreden moesten zijn met een zevende plaats. De andere wagen van het team, de nieuwe Mercedes-AMG GT3 Evo, mocht al na 21 ronden aan de kant met problemen aan de motor. In GT4 konden Fabian Duffieux en co in de AGMC Racing Team by Simpson Motorsport BMW de overwinning bijna ruiken, maar zij werden in de laatste bocht nog bijgehaald door de Century Motorsport BMW, die na pech nog met de winst ging lopen. Voor het overige eindigde Mühlner Motorsport als negende in 992-klasse, een plaats beter dan Benjamin Paque van SebLaJoux Racing by DUWO Racing. In de TCE klasse was de zege voor de AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR van Ivars Vallers en James Kaye, die zuiniger omsprongen met hun brandstof dan de CWS Ginetta G55 die tweede werd.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 21 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons