van der Horst

6H Abu Dhabi: eerste overwinning voor Pure Rxcing - Haas RT derde

2023 6H Abu Dhabi Algemeen Podium
2023 6H Abu Dhabi Algemeen Podium
De zege in de tweede editie van de Hankook 6H Abu Dhabi is naar de Pure Rxcing Porsche gegaan. Alex Malykin, Joel Sturm en Harry King waren de besten in het eerste deel, al kreeg het trio het gezelschap van Herberth Motorsport in strijd om de winst. Uiteindelijk hield de Litouwse ploeg stand. Het podium werd vervolledigd met de Haas RT Audi van Stéphane Perrin, Maxime Soulet en Mathieu Detry.
  • Powercars
HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
De 6H Abu Dhabi kende een unicum, want voor het eerst werd er de safety car ingezet. Normaliter werkt de organisatie in elk evenement met een Code 60, maar de safety car gaf de wedstrijd andere perspectieven. Zo werd de wedstrijd tussen de Porsche's van Pure Rxcing en Herberth Motorsport ook spannender. Hoewel de Litouwse ploeg sterker was over de hele race, kon zij de Duitsers niet afschudden .Daarenboven kreeg Pure Rxcing een straf van tien seconden, gezien het een wagen inhaalde terwijl hun wagen zich buiten de racebaan bevondt. Hierdoor moest de calculator bovengehaald worden, maar hielden zij uiteindelijk zeven seconden over aan de meet. Niet ver daarachter eindigde de Haas RT Audi, met onder meer een ijzersterke Soulet. Zij konden evenwel geen vuist maken tegen beide Porsche's en moesten tevreden zijn met het laagste podiumtrapje.

2023 6H Abu Dhabi Podium TCR
2023 6H Abu Dhabi Podium TCR
In de overige klassen eindigde alleen Nicolas Baert op het podium. Baert kwam dit weekend uit op de Wolf-Power Racing Audi RS 3 LMS TCR met Jasmin Preisig, Ivars Vallers en Ricky Coomber. Zij hadden nog veel werk voor de boeg na een moeilijke kwalificatiesessie, maar behaalden toch de tweede plek in de TCR klasse achter de debuterende Sharky-Racing Audi. AC Motorsport, dat met twee Audi's TCR afzakte richting Abu Dhabi, eindigde als derde en vierde in hun klasse. Al moest de laatste wagen wel opgeven vanwege een probleem met de versnellingsbak. Ook de de Speed Lover Porsche moest de strijd staken.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 22 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons