van der Horst

6H Abu Dhabi: Pole voor de Haas RT Audi

Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
Haas RT heeft zijn tweede pole in de 24H Series beet, de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Stanislav Minsky, Thomas Kiefer, Torsten Kratz en Mathieu Detry klokte in Abu Dhabi de snelste tijd met een ronde in 1:54.008. Het was uiteindelijk Detry die de Audi op het einde van de kwalificatie bovenaan de tabellen zette door de Car Collection Motorsport Porsche 992 GT3 R van Dustin Blattner, Loek Hartog en Dennis Marschal met 0.072 seconde te snel af te zijn.
CWS Engineering - Ginetta G55
CWS Engineering - Ginetta G55
De derde chrono ging naar de Baron Motorsport Ferrari 488 GT3 van Ernst Kirchmayr, Axcil Jefferies en Philipp Baron. Verder in de top vijf vinden we de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 (Bohn/Renauer/Au) en de Grove Racing Mercedes-AMG GT3 EVO (Grove/Grove/Love). GT3 wagens namen de dertien eerste plaatsen in, op plaats veertien vinden we de eerste GTX bolide, de Vortex V8 van Lionel Amrouche, Philippe Bonnel, Olivier Gomez en Arnaud Gomez. De  Red Camel-Jordans.nl Porsche 911 GT3 Cup van Ivo Breukers, Luc Breukers en Fabian Danz was dan weer de snelste in de 992 klasse. De Century Motorsport BMW M4 GT4 van Charlie Robertson en Ravi Ramyead voert het klassement in de GT4 klasse aan. Tenslotte in de TCE klasse ging de pole naar de CWS Engineering Ginetta G55 van Colin White en Mark Griffin.

De AC Motorsport Audi RS3 LMS TCR van Ivars Vallers en James Kaye reed een mooie derde tijd in de TCE klasse en was daarmee de snelste TCR bolide. De Porsche 992 GT3 Cup van SebLajoux Racing die Benjamin Paque deelt met Stéphane Perrin en Sébastien Lajoux was goed voor de zesde plaats in 992 klasse, vierde in de Am divisie.

Foto's: Creventic
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zaterdag 20 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons