van der Horst

6H Abu Dhabi: Vier Belgen op de deelnemerslijst

HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
HAAS RT - Audi R8 LMS GT3 EVO II
De eerste namen voor de Hankook 6H Abu Dhabi zijn bekendgemaakt. Ondertussen is het aantal wagens nog gezakt naar 42, al blijft dat nog altijd een mooi veld voor de opener van het jaar van Creventic. Wel prijken er tot nog toe maar vier Belgen op de startlijst, terwijl vier wagens met een Belgische link aan de start komen.
  • St. Paul
2023 6H Abu Dhabi Algemeen Podium
2023 6H Abu Dhabi Algemeen Podium
Onze landgenoten verschijnen aan de start in de GT3-klasse. Jef Machiels maakt zijn opwachting in het Midden-Oosten. De Limburger stapt in op de Attempto Racing Audi samen met Alex Aka en Florian Scholze. Zij komen uit in GT3 Pro-Am. Ondertussen is Mathieu Detry de vaandeldrager op de Haas RT Audi #21, die dit jaar in de GT3 Am uitkomt. De man uit het Brusselse is semi-pro volgens Creventic, terwijl Stanislav Minsky, Thomas Kiefer en Torsten Kratz de amateurs zijn op de wagen. Wel nieuw voor Haas RT, is dat het dit jaar ook een Mercedes inzet. Die komt uit in GT3 Pro-Am met Massoud Jaberian en Eduardo Bacci. Het Antiguaanse/Barbudaanse team is het zoveelste dat stilletjes aan wegtrekt van het merk met de vier ringen. 

Benjamin Paque
Benjamin Paque
Benjamin Paque is ook van de partij op de Porsche 911 GT3 Cup (992) van SebLaJoux Racing by DUWO Racing, samen met Sebastien Lajoux en Stephane Perrin. Tot slot komt ook Fabian Duffieux aan start met een BMW M4 GT4 van AGMC Racing by Simpson Motorsport, nadat hij met hetzelfde ook geracet had tijdens de Hankook 12H Kuwait. Bij de overige Belgische teams is Vlad Lomko al bevestigd bij Mühlner Motorsport en is er nog geen naam gekend bij AC Motorsport. Het weekend begint op zaterdag 20 januari met de vrije training en kwalificaties, terwijl de race van start gaat om 7 uur Belgische tijd de dag erna.

Foto's: 24H Series powered by Hankook - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 7 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons