van der Horst

6H Abu Dhabi: Zege voor Car Collection Motorsport - Nieuwe podiumplaats voor PK Carsport

Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Een week na de 24H Dubai organiseerde Creventic de 6H Abu Dhabi, een wedstrijd buiten kampioenschap. Veertien wagens waaronder drie GT3’s namen deel aan de wedstrijd. De zege ging uiteindelijk naar de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Chris Froggatt, Antares Au en John Loggie. PK Carsport was aanwezig met de BMW M2 CS Racing die in Dubai nog de TCX-klasse won. De BMW met Bert longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx achter het stuur eindigde als derde in de TG divisie en zesde algemeen.
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De strijd om de tweede plaats algemeen ging tussen de Leipert Motorsport Lamborghini Huracan Super Trofeo van Fidel Leib/Gerhard Watzinger/Gregg Gorski en de Profiledoors by Huber Racing van Manuel Lauck/Gabriele Rindone/Matthias Höffsümmer. Het was uiteindelijk de Italiaanse bolide die met het zilver aan de haal ging. De Inception Racing by Optimum McLaren 720S GT3 van Brendan Iribe en Ollie Millroy die van op de pole vertrokken was verloor 2 uren in de pits met technische problemen. De Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 Evo (Alex Aka/Finlay Hutchison/Markus Winkelhock) moest de strijd staken met motorproblemen.

Podium TG divisie 6H Abu Dhabi 2021
Podium TG divisie 6H Abu Dhabi 2021
De zege in de TG divisie leek weggelegd voor de Red Camel-Jordans.nl CUPRA TCR van Ivo Breukers, Rik Breukers en Max Hanratty tot die wagen tot stilstand kwam langs de piste. Zo ging de klassezege en de vierde plaats algemeen naar de ST Racing BMW M4 GT4 van Samantha Tan en Jon Miller. De tweede plaats was voor de Sally Racing CUPRA DSG van Peter Obel, Mikkel Obel en Martin Sally Pedersen. De BMW M2 CS Racing van PK Racing vervolledigd het podium in de TG divisie.

Foto's: 24H Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H Series op zaterdag 23 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Abu Dhabi.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons