van der Horst

6H Bahrein: Porsche (LMP1) en Aston Martin (GTE) op pole

Porsche 919 Hybrid #14
Porsche 919 Hybrid #14
In navolging van de twee voorafgaande vrije trainingen heeft de Porsche 919 Hybrid #14 van Romain Dumas en Neel Jani – de twee genomineerde rijders – ook de pole veroverd voor de FIA WEC 6 Hours of Bahrain, meteen de tweede opeenvolgende pole voor de equipe uit Weissach en de derde dit seizoen. De gemiddelde tijd over vier ronden van het Porsche duo was 0.265s sneller dan de gemiddelde tijd van kampioenschapsleiders Anthony Davidson en Sebastien Buemi op de Toyota TS040 Hybrid #8. De Porsche #20 en Toyota #7 sloten aan met respectievelijk de derde (+1.046s) en vierde (+1.115s) chrono, terwijl de enige Audi (#2) al meer dan twee seconden moest toegeven (+2.454s).
Rebellion R-One Toyota
Rebellion R-One Toyota
De Audi #1 bleef in de box nadat er opnieuw schade aan de monocoque werd vastgesteld, waarschijnlijk veroorzaakt door de aard van de plaatselijke curbstones. Er werd inmiddels ook aan een oplossing gewerkt, met een versterking aan de onderkant van de wagen om verdere problemen te verkomen. Nick Heidfeld en Nicolas Prost realiseerden de pole in LMP1-L met de Rebellion R-One Toyota #12, op bijna vier seconden van de algemene pole. Ook in LMP2 geen onverwachte polesitter, met de G-Drive Racing Ligier JSP2 van Roman Rusinov en Olivier Pla, die net als in de vrije trainingen beide SMP Racing Oreca’s voor bleef.
 
ProSpeed Competition - Porsche 991 RSR
ProSpeed Competition - Porsche 991 RSR
GTE werd opnieuw gedomineerd door Aston Martin. Darren Turner en Stefan Mücke realiseerden een gemiddelde chrono van 1:58.805 in de verlichte duisternis. Daarmee waren ze beide AF Corse Ferrari F458 Italia’s te snel af, terwijl Porsche de laatste twee posities in GTE-Pro bezette, doch nog steeds binnen dezelfde seconde. In GTE-Am verwezenlijkte het Britse merk zelfs een 1-2, met de Deense Vantage V8 van Nicki Thiim en Kristian Poulsen (en David Heinemeier Hansson) op pole. De Prospeed Competition Porsche 991 RSR was de snelste Porsche in de klasse, maar raakte niet verder dan de vijfde tijd (+1.124s).

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H BAHRAIN (PDF) --- 

Foto's: Porsche AG & Rebellion
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons