van der Horst

6H Bahrein: Brendon Hartley zet Toyota #8 op pole

TOYOTA GAZOO Racing - Toyota GR010 HYBRID
TOYOTA GAZOO Racing - Toyota GR010 HYBRID
Dit weekend vindt op het circuit van Bahrein de eerste van twee opeenvolgende WEC races plaats, de 6 Hours of Bahrein. Toyota domineerde al in de vrije trainingen en het was ook niet anders in de kwalificatie. Brendon Hartley was de snelste in de Toyota GR010 HYBRID #8 met een ronde in 1:47.049. Daarmee was hij 0.398 seconde sneller dan Kamui Kobayashi in de tweede wagen van het team. André Negrão reed met de Alpine A480 de derde tijd.
Tom Blomqvist, ploeggenoot van Stoffel Vandoorne op de JOTA Oreca 07, klokte de vierde tijd algemeen en beste tijd in de LMP2 klasse. Filipe Albuquerque (United Autosports Oreca) was tweede snelste bij de LMP2’s voor de tweede JOTA Oreca met Antonio Felix da Costa aan het stuur. Bij de GTE’s ging de pole naar de Porsche 911 RSR #19 met dak aan Kevin Estre. De tweede Porsche klokte de tweede tijd voor beide AF Corse Ferraris. In de GTE Am klasse was Rino Mastronardi de snelste met de Iron Lynx Ferrari 488 GTE EVO.

Foto: TOYOTA GAZOO Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 29 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Bahrain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons