van der Horst

6H Bahrein: Toyota wint - WRT primus in LMP2

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 HYBRID
Mike Conway, Kamui Kobayashi en José-Maria Lopez wonnen vandaag in de Toyota #7 de FIA WEC 6-uurswedstrijd in Bahrein. Zij hadden een kleine minuut voorsprong op de zuster-Toyota #8 van Buemi, Nakajima en Hartley, die enkele minder goede pitstops afwerkten en zo hun teamgenoten langzaam zagen weglopen. De derde plek was voor de enige andere Hypercar, de Alpine van Negrao, Lapierre en Vaxivière, zij finishten op één ronde van de winnende Toyota.
  • De Swert Opticiens
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In de LMP2-klasse kon WRT opnieuw de zege pakken, de Oreca #31 van Frijns, Habsburg en Milesi had een minuut voorsprong op de Jota Oreca #28 waarop we ook Stoffel Vandoorne in actie zagen. In GTE Pro was de dubbel voor Porsche, Kévin Estre en Neel Jani (#92) wonnen, voor Bruni en Lietz. De Am-klasse was dan weer een prooi voor de TF Sport Aston Martin #33 van Keating, Fraga en Pereira. Sarah Bovy werd daarin achtste in de Iron Lynx Ferrari #85. Volgend weekend is er de seizoensfinale van het FIA WEC, eveneens in Bahrein, maar die wedstrijd zal geen zes maar acht uur duren.

Foto: Toyota Gazoo Racing & Porsche Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 30 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons