van der Horst

6H Fuji: 1-2 voor Toyota in ingekorte race

Toyota TS050 HYBRID
Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing heeft een 1-2 gescoord in de FIA WEC 6 Hours of Fuji, die voortijdig werd stilgelegd met nog anderhalf uur op de klok. Net als in 2013 speelde het weer de hoofdrol in Japan, zware regen en dichte mist zorgden dan ook voor een moeilijke wedstrijd, die gekenmerkt werd door zeven safety car interventies en twee rode vlaggen. Uiteindelijk was het de Toyota TS050 Hybrid #8 van Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi en Anthony Davidson die aan de leiding reed op het moment van de tweede rode vlag die tot overwinnaar werd uitgeroepen. Het plan om alsnog de laatste tien minuten af te werken werd verlaten nadat de omstandigheden terug verslechterden. Toch werd de volle puntenbuit uitgereikt aangezien 75% van de race werd afgewerkt. Een heel aantal piloten kwam desondanks niet aan rijden toe.
  • De Swert Opticiens
Voor Toyota was het de eerste overwinning sinds de 6H of Spa in mei. Porsche had de eerste startrij ingepalmd en voerde in de openingsfase de race aan met de Porsche 919 Hybrid #2 van Earl Bamber. Door de slechte timing bij een neutralisatie kwam de wagen van de kampioenschapsleiders achterop te liggen, Timo Bernhard had het vervolgens moeilijk in de zware regen en werd niet veel later zelfs gedubbeld. De #2 werd uiteindelijk pas vierde, achter de zusterwagen #1. Met deze uitslag maken Nakajima en Buemi nog steeds kans op de titel, zij hebben nu 39 punten achterstand.

De Vaillante Rebellion Oreca 07 Gibson #31 van Bruno Senna, Nico Prost en Julien Canal won de LMP2-klasse en maakte zo wat achterstand goed op de Jackie Chan DC Racing Oreca van puntenleiders Oliver Jarvis, Thomas Laurent en Ho-Pin Tung, die derde werd. James Calado en Alessandro Pier Guidi zijn de nieuwe leiders in de GTE-Pro klasse na een tweede opeenvolgende overwinning. De Ferrari 488 GTE van het Brits-Italiaanse duo won voor de Porsche 911 RSR #91 van Richard Lietz en Fred Makowiecki. De Ford GT #67 van Andy Priaulx en Harry Tincknell verloor de leiding in het kampioenschap en werd laatste in GTE-Pro na twee incidenten.

>>> UITSLAG FIA WEC 6H FUJI (PDF) <<<Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zondag 15 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons