van der Horst

6H Fuji: Audi vooraan bij de vrije trainingen

Audi R18 e-tron Quattro #1
Audi R18 e-tron Quattro #1
Nog geen tyfoon te bemerken in Fuji bij de vrije trainingen van de WEC race aldaar, bij rustig herfstweer ging de beste tijd tweemaal naar Audi. Eerst was het Loic Duval die de Audi #1 aan de top van de tabellen zette en in de namiddag deed Lucas di Grassi het hem na op dezelfde wagen. Tweemaal was de tweede tijd voor de andere Audi van Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer. De Toyota van Davidson/Buemi sloot de eerste sessie als derde af, in de namiddag was het de Porsche Dumas/Lieb/Jani die de top drie vol maakte. Porsche en Aston Martin domineerden in de GTE klasse.
Audi sloot de eerste dag in Fuji af met de twee snelste tijden bij de vrije trainingen. De snelste dagtijd was voor Lucas di Grassi in de Audi R18 e-tron quattro  in 1:27.852, Marcel Fassler zette de tweede Audi  op de tweede plaats op 0.551 seconde van zijn merkgenoot. Neel Jani zette de eerste Porsche nog voor beide Toyota’s. De Rebellion R-One #13 was de snelste LMP1-L maar al op vier seconden van de tijd van de Audi#1. De G-Drive Racing Ligier was zowel in de eerste als in de tweede sessie de snelste LMP2, Olivier Pla klokte de snelste ronde in 1:34.027.

In de morgen was de Porsche van Makowiecki/Pilet nog de snelste GTE maar na de namiddagtraining was het de Aston Martin #97 van Turner/Mücke die de tabellen topte. Ook in de GTE-Pro klasse was Aston Martin primus dankzij Pedro Lamy.

Foto: Geores De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 10 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons