van der Horst

6H Fuji: Toyota #7 wint - Porsche primus in GTE

Toyota TS050 Hybrid #7
Toyota TS050 Hybrid #7
Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez slaagden er voor het eerst dit seizoen in om de zege binnen te halen met de Toyota TS050 #7 in de FIA WEC 6H of Fuji. In het thuisland van de Japanse constructeur konden zij eindelijk eens hun succesvolle teamgenoten Fernando Alonso, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima kloppen. Halverwege de race nam Conway de leiding over om deze niet meer af te staan aan de zusterwagen, hun voorsprong bij de finish bedroeg uiteindelijk een goeie tien seconden.
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
Rebellion Racing mocht met Bruno Senna, Andre Lotterer en Neel Jani mee naar het podium als eerste non-hybrid. In de LMP2-klasse pakte Jackie Chan DC Racing de dubbel; Jaafar, Tan en Jeffri waren een kleine halve minuut sneller dan het trio Tung, Aubry en Richelmi. Ferrari leek op weg naar de zege in GTE Pro totdat Sam Bird een contact had met de Dragonspeed Oreca uit de LMP2-klasse. Een kapotte ophanging voor de Ferrari zorgde ervoor dat de Porsche van Michael Christensen en Kevin Estre alsnog kon zegevieren. Tom Blomqvist en Antonio Felix da Costa pakten een mooie tweede plaats voor BMW, derde werd de Ford GT van Andy Priaulx en Harry Tincknell.

--- Uitslag FIA WEC 6 Hours of Fuji 2018 (PDF) ---

Foto's: Toyota & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 14 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons