van der Horst

6H Fuji: Toyota op pole, maar niet zonder problemen

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybride
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050-Hybride
Zonder enige verrassing reden de beide Toyota’s LMP1 zich naar de twee snelste tijden tijdens de kwalificatie voor de 6 Hours of Fuji. De wagen #8 van Alonso/Buemi/Nakajima reed aanvankelijk de pole maar zag zijn snelste tijd geannuleerd voor het niet respecteren van de track limits. De #7 van Conway/Kobayashi/Lopez efde de pole over maar verloor later alle tijden voor overdreven snelheid in de pitlane zodat de Toyota #8 alsnog van de pole zal starten.
Daarna volgden de twee Rebellion R13-Gibson voor de twee BR1-AER van SMP Racing, de Enso CLM P1/01 van ByKolles Racing en de BR1-Gibson van DragonSpeed. In de LMP2 klasse ging de snelste tijd naar de DragonSpeed Oreca 07 van Anthony Davidson en Roberto Gonzalez. Oreca wagens bezetten tevens de vijf eerste plaatsen in de klasse. Marco Sørensen en Nicki Thiim schonken Aston Martin de pole in de GTE Pro klasse. De BMW M8 #82 en de Ford GT #67 volgden in het klassement. De Dempsey-Proton Racing Porsche 911 RSR #88 van Cairoli/Hoshino/Roda zette dan weer de snelste tijd neer in de GTE Am klasse.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Fuji.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons