van der Horst

6H Imola: iedereen van de partij voor eerste Europese manche

Start 2024 FIA WEC Qatar 1812 KM
Start 2024 FIA WEC Qatar 1812 KM
Het FIA WEC heeft de deelnemerslijst vrijgegeven voor de 6 Hours of Imola, de eerste Europese manche van het kampioenschap. Het aantal wagens is zoals verwacht niet gewijzigd, alle 37 bolides die aan de start stonden in Qatar, zijn ook van de partij in Italië. Wel is er één wijziging bij de Hypercar-rijders en zelfs een tweede onder voorbehoud.
  • Prospeed Competition
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing opteert het weekend af te werken met twee rijders, Earl Bamber en Alex Lynn. In Qatar kregen ze nog Sébastien Bourdais naast zich, maar die moet dat zelfde weekend aan de slag in Long Beach. Voor het overige zijn het exact dezelfde namen als bij de openingsmanche, met de gebroeders Vanthoor respectievelijk bij Porsche en BMW en Stoffel Vandoorne bij Peugeot. 

Norman Nato, Rui Andrade en Ferdinand Habsburg
Norman Nato, Rui Andrade en Ferdinand Habsburg
Wie we misschien moeten missen, is Ferdinand Habsburg. De Oostenrijker heeft namelijk een zware crash gekend tijdens een testsessie in Aragón eind vorige maand. Habsburg heeft daarbij een aantal wervels gebroken en moet al noodgedwongen verstek geven voor de seizoensopener van de European Le Mans Series volgende week; daar zou hij uitkomen voor Cool Racing en wordt er  vervangen  door teamgenoot Paul-Loup Chatin. Het is dus afwachten of hij ook gewisseld dient te worden in Imola.

Tom van Rompuy & Maxime Martin
Tom van Rompuy & Maxime Martin
Tot slot ook geen wijzigingen in LMGT3. Aan Belgische zijde blijft ons land nog steeds vertegenwoordigd door Tom Van Rompuy, Sarah Bovy en Maxime Martin vertegenwoordigd. Zij komen allemaal in actie van 19 tot en met 21 april, met in het voorprogramma de seizoensopener van de Lamborghini Super Trofeo.


Foto's: Racing International Photography - Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons