van der Horst

6H Imola: Jules Gounon maakt zijn debuut in FIA WEC met Alpine

Jules Gounon (m.)
Jules Gounon (m.)
Alpine moet noodgedwongen een wissel maken bij zijn rijders, eind vorige maand was Ferdinand Habsburg betrokken bij een ongeval tijdens een test met de Alpine A424 op Motorland Aragón, waarbij hij een aantal wervels brak. Er waren vooraf al zorgen of de Oostenrijker wel de 6 uren van Imola zou halen en nu werd bevestigd dat dit niet het geval zal zijn. Daarom zal Jules Gounon, reservepiloot bij Alpine, zijn plaats innemen komend weekend.
Dit betekent dat de Andorrees voor het eerst zal instappen in een prototype, gezien hij tot nu vooral zijn sporen heeft verdiend in GT3-machines, waaronder die van Mercedes. Hierdoor raakt zijn planning ook in de war, aangezien hij dit weekend aan de start zou verschijnen in de Fanatec GT World Challenge Asia in Sepang. Daar zal hij worden vervangen door Paul Aron.

Foto: Racing International Photography/Günter KortmannDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 15 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons