van der Horst

6H Monza: Glickenhaus in een nieuw kleurtje - Peugeot klaar voor zijn debuut

Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus 007 LMH
Dit weekend komt het FIA WEC terug op gang in Monza voor het tweede luik van hun seizoen. Daar gaan we een nieuwe mijlpaal tegemoet, want Peugeot komt namelijk aan de start met hun 9X8 HyperCar. Ondertussen laat Glickenhaus ook van zich spreken richting de Italiaanse wedstrijd, want dit zal de Glickenhaus 007 LMH namelijk in "Sky Blue" rondrijden.
  • Hamofa Performance
Het team had al aangegeven dat men in een nieuwe livery wilde aantreden op social media, maar nu heeft men de eerste beelden getoond. Glickenhaus stapt af van het rood-witte design en komt het dit weekend aan de start met een lichtblauwe livery. De rede dat de team hiervoor opgaf is omdat hun concurrenten - Toyota en binnenkort Porsche - ook al aantreden met een rood-wit-zwarte livery en besloten daarom om iets anders te doen. Of het hun geluk zal brengen zullen we dit weekend merken.

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Bij Peugeot zijn ze klaar voor hun eerste optreden in het FIA WEC. De Franse constructeur start met twee wagens dit weekend, waardoor de teller in de Hypercar-klasse naar zes zal stijgen. Ondertussen is het naarstig blijven testen. Zo heeft men net een testsessie van 36 uur afgewerkt en heeft de wagen ondertussen al meer dan 15.000 kilometers op de teller staan. Al willen ze bescheiden het weekend aanvatten en geven aan dat deze race een leermoment is. Qua rijdersbezetting zullen Loic Duval, Gustavo Menezes en James Rossiter in de #94 plaatsnemen, terwijl Paul di Resta, Jean-Éric Vergne en Mikkel Jensen de #93 temmen.

Foto's: Scuderia Cameron Glickenhaus - Peugeot Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 5 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons