van der Horst

6H Monza: Het debuut van de Proton Competion Porsche 963 bevestigd

Proton Competition - Oreca 07 Gibson
Proton Competition - Oreca 07 Gibson
Misschien wel een grote afwezige in Le Mans volgende maand is de Proton Competition Porsche 963. Terwijl JOTA direct aan de slag ging na het ontvangen van hun wagen, ondanks dat ze deze maar enkele dagen geleden toekregen, besloot het Duitse team om toch voor een rustigere aanpak te gaan. Daarom zullen zij pas tijdens de 6 Hours of Monza debuteren met de 963, maar zij hebben wel twee topnamen, namelijk Gianmaria Bruni en Harry Tincknell.
Zowel Tincknell als Bruni zijn geen onbekenden voor Proton Competition. Tincknell reed de laatste seizoenen met een Porsche 911 RSR-19 als professionele piloot in GTE Am, terwijl Bruni ook al enkele jaren bij het team zit. Sinds dit seizoen reed hij tevens met een Oreca LMP2 van het team in zowel de Rolex 24 at Daytona en deelde hij de wagen met de zoon van teambaas Jonas Ried in de European Le Mans Series. Ook zal er nog een derde piloot op de wagen verschijnen, maar zijn naam is nog niet bekend gemaakt. Hiermee staan er maar liefst dertien Hypercars op de deelnemerslijst voor Monza.

Ook de tweede wagen van Proton Competition zal later dit jaar in actie komen in het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Die gaat namelijk debuteren op het circuit van Road America. Wie daar de wagen gaat besturen is nog niet gekend.

Foto: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 25 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons