van der Horst

6H Monza: Nyck de Vries valt in bij Racing Team Nederland

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Op een paar dagen van de allereerste 6 Hours of Monza, moet Racing Team Nederland noodgedwongen een rijderswissel doorvoeren. Job Van Uitert kan niet deelnemen aan de race wegens een positieve PCR-test vorige week en daarom roept Frits van Eerd de hulp in van Nyck de Vries.
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Van Uitert werd bij aanvang van de 4 Hours of Monza, in het kader van de European Le Mans Series, positief bevonden voor COVID-19. Het gevolg was dat de Nederlander niet aan de rce mocht deelnemen en United Autosports prompt de #32 van de deelnemerslijst haalde. Nog meer slecht nieuws is dat de Nederlander ook dit weekend niet kan rijden voor Racing Team Nederland, dit vanwege een tiendaagse quarantaine, die hem door de Italiaanse regering is opgelegd. Hierdoor komt oud-teamgenoot de Vries, die afgelopen weekend de manche van de ELMS moest missen vanwege de Formule E, tijdelijk terug als vervanger. Hij zal het stuur van de Oreca delen met van Eerd en Giedo van der Garde, die op dit moment tweede staan in het LMP2 Pro-Am klassement.

Foto's: Formula E - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 12 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons