van der Horst

6H Nürburgring: 34 inschrijvingen voor eerste Duitse WEC race

#23 Nissan GT-R LM Nismo
#23 Nissan GT-R LM Nismo
De 24 uren van Le Mans zijn maar net achter de rug of de WEC organisatie geeft al de deelnemerslijst vrij voor de vierde manche die doorgaat eind augustus op de Nürburgring. Er staan 34 wagens op de lijst voor de eerste WEC wedstrijd ooit in Duitsland, waarbij de LMP1 klasse met 11 inschrijvingen de meeste deelnemers kent. Naast twee wagens voor Porsche, Audi en Toyota komt normaal gezien ook Nissan met twee GT-R_LM Nismo’s afgezakt naar de Eifel. De #22 wordt bestuurd door Harry Tincknell en Max Chilton, terwijl de #23 als rijders Olivier Pla en Jann Mardenborough krijgt. Naast de twee Rebellion’s is ook de ByKolles CLM P1/01-AER weer present.
De LMP2  klasse telt negen deelnemers waarvan niet minder dan vijf Ligier’s. Oreca, Alpine, Dome en Morgan tellen elk één wagen. Na zijn zege in Le Mans met Porsche keert Nick Tandy terug naar KCMG waar hij het stuur van de Oreca 05 deelt met Matthew Howson en Richard Bradley.

Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7.R
Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7.R
Geen wijzigingen in de GTE-Pro klasse waar Ferrari, Porsche en Aston Martin het tegen elkaar opnemen. Het Britse merk kan rekenen op drie vertegenwoordigers, beide andere constructeurs op twee wagens. Ook zeven wagens in de GTE-Am klasse waar dezelfde merken als in de GTE-Pro klasse present tekenen, ieder met twee bolides, maar hier krijgen we ook de Larbre Compétition Corvette weer te zien.


Deelnemerslijst 6 Hours Nürburgring

Foto's: Racing International Photography & Martijn Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 17 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons