van der Horst

6H Nürburgring: Le Mans winnaar Earl Bamber aan de start

Earl Bamber - Eddy Merckx - Nico Verdonck
Earl Bamber - Eddy Merckx - Nico Verdonck
Earl Bamber verschijnt dit weekend aan de start van de FIA WEC 6 uren van de Nürburgring. De kersverse Le Mans-winnaar zal echter niet terugkeren achter het stuur van een Porsche 919 Hybrid LMP1, maar een invalbeurt maken op een van de 991 RSR GTE’s. De Nieuw-Zeelander zal namelijk in actie komen op de Proton Racing Porsche #88 in GTE-Am, waar hij een team zal vormen met Christian Ried en Khaled Al Qubaisi. Hij vervangt er Klaus Bachler, die verkiest zijn titelkansen in de ADAC GT Masters te verdedigen op de Sachsenring.
Voorts valt ook de komst van Archie Hamilton te noteren. De 24-jarige Brit vervangt Zoel Amberg op de Team SARD-Morand Morgan-Judd in LMP2. De Zwitser kan naar eigen zeggen omwille van medische redenen niet racen. Hamilton zal op de Nürburgring de wagen delen met Pierre Ragues and Oliver Webb.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 25 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons