van der Horst

6H Nürburgring: Aston Martin past rijdersbezetting grondig aan

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Nu de FIA WEC-teams de grootste uitdaging van het jaar, de 24 Uren van Le Mans, achter de kiezen hebben kan er gestart worden met het tweede luik van het kampioenschap. Over twee weken staat de 6-uurswedstrijd op de Nürburgring al op de kalender en Aston Martin voerde alvast een grondige verandering door in hun line-up. Hun beider GTE Pro-wagens zullen de rest van het seizoen met niet drie maar twee rijders per auto afwerken.
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Hierdoor verhuist Darren Turner van de #95 naar de #97 en vervoegt hij daar Richie Stanaway. De #95 krijgt zo een volledig Deense bemanning met Nicki Thiim en Marco Sörensen terwijl in de #97 geen plaats meer is voor Fernando Rees en Jonny Adam. Het duo wordt dus min of meer buitenspel gezet maar Aston Martin benadrukt dat ze blijven deel uitmaken van het team, zij het dus voorlopig zonder stuur in het FIA WEC. De Britse constructeur heeft met de #98 ook een auto in GTE-Am, daar blijft de rijdersbezetting ongewijzigd met Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 8 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons