van der Horst

6H Nürburgring: Porsche boven tijdens eerste vrije training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Na hun zege in Le Mans zagen we opnieuw Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb met hun Porsche bovenaan de tabellen tijdens de eerste vrije training op de Nürburgring. Een belangrijke afspraak want het is voor zowel Porsche als Audi een thuiswedstrijd. De constructeur uit Ingolstadt moest alvast niet veel toegeven op de beide Porsche's, het duo André Lotterer en Marcel Fässler reed de derde tijd op slechts twee tienden van een seconde.
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Al na slechts een kwartier kwam er een auto in de problemen; de #36 Signatech Alpine van Nicolas Lapierre ging van de baan in de eerste bocht. Eerst werd er een full course yellow gegeven maar dat werd even later een rode vlag omdat er technische problemen opdoken bij de tijdwaarneming. De sessie werd door het oponthoud uiteindelijk nog met 20 minuten verlengd. De rest van de eerste vrije training verliep daarna vlekkeloos, al zeker voor de #51 AF Corse Ferrari van James Calado en Gianmaria Bruni die de besttijd in GTE-Pro liet optekenen.

--- Uitslag Eerste Vrije Training 6H Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SImonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 22 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons