van der Horst

6H Nürburgring: Toyota neemt commando over van Porsche in FP3

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Nadat Porsche gisteren tweemaal de snelste tijd optekende in de vrije trainingen, nam Toyota vanmorgen het commando over in de derde en laatste oefensessie. De Toyota TS050 Hybrid #7 voerde het veld aan met een 1.38.969 van Jose Maria Lopez. De Argentijn was daarmee een kleine halve seconde sneller dan de zusterwagen #8 van Kazuki Nakajima, maar verbeterde de snelste chrono van gisteren echter niet. Timo Bernhard was de snelste Porsche rijder, op +1.666s in de Porsche 919 Hybrid #2. Vaillante Rebellion was de primus in LMP2 na een 1:46.017 van Bruno Senna.
  • Skylimit Events
Ford GT
Ford GT
In GTE Pro was het lang de Ferrari #71 van Davide Rigon en Toni Vilander die de tabellen aanvoerde, maar de besttijd ging uiteindelijk naar de Ford GT #66 van Stefan Mücke en Olivier Pla. Hij was vier tienden sneller dan de beide Ferrari’s van AF Corse, Vilander viel overigens met nog enkele minuten op de klok stil langs de baan. De tweede Ford werd vierde, gevolgd door de beide Porsche’s en de Aston Martin’s. In GTE Am was de besttijd andermaal voor de Dempsey-Proton Porsche #77 van Ried, Cairoli en Dienst.

--- UITSLAG FP3 WEC NÜRBURGRING (PFD) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons