van der Horst

6H Sao Paulo: Derde opeenvolgende pole voor Porsche

Hartley/Webber/Bernhard
Hartley/Webber/Bernhard
Na de drie vrije trainingen stond er ook in de kwalificaties voor de FIA WEC 6 Hours of Sao Paulo geen maat op Porsche. Mark Webber en Timo Bernhard realiseerden in de Porsche 919 Hybrid #20 een gemiddelde van 1:17.676 en bezorgden de Duitse constructeur daarmee alweer de derde opeenvolgende pole positie en de vierde dit seizoen. Enkel een overwinning ontbreekt Porsche voorlopig dus nog, maar met ook de zusterwagen #14 van Dumas/Jani/Lieb op de eerste rij was de uitgangspositie nog nooit zo goed. Best of the rest was de Toyota TS040 Hybrid #8 van het kersverse kampioenenduo Davidson/Buemi (+0.394s), terwijl de eerste Audi (#2) al meer dan een seconde moest toegeven in P4.
G-Drive Racing - Ligier JSP2
G-Drive Racing - Ligier JSP2
In de mager bezette LMP2-klasse realiseerden Roman Rusinov en Olivier Pla met hun G-Drive Racing Ligier JS P2 hun zevende pole op acht wedstrijden. De KCMG Oreca 03R van Bradley/Imperatori gaf +0.380s toe en start morgen als tweede in de klasse voor beide SMP Racing Oreca’s.

 
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8 #97
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8 #97
Ook in GTE-Pro vallen er geen verrassingen te noteren en kwam het snelste gemiddelde over vier ronden op naam van Darren Turner en Stefan Mücke te staan, zij waren in hun Aston Martin Vantage V8 #97 (uitgerust met zonnepanelen dit weekend) de Porsche 991 RSR #92 van Fred Makowiecki en Patrick Pilet voor 0.148s te snel af. Beide AF Corse Ferrari’s kwamen er niet aan te pas en starten morgen als laatsten in de klasse. Tot slot wordt de eerste startrij in GTE-Am ook door Aston Martin ingepalmd, met op pole het exemplaar #98 van Pedro Lamy en Christoffer Nygaard. De Belgische ProSpeed Competition Porsche van Collard/Vaxivière/Perrodo vat de race in voorlaatste stelling aan (+1.110s).

--- UITSLAG KWALIFICATIES FIA WEC 6H OF SAO PAULO (PDF) ---

Foto's: Porsche AG, G-Drive & AMR



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zondag 30 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons