van der Horst

6H Sao Paulo: Porsche domineert vrije trainingen

Porsche 919 Hybrid #20
Porsche 919 Hybrid #20
Porsche heeft beide vrije trainingen voor de FIA WEC 6 Hours of Sao Paulo gedomineerd. Tweemaal vatte de Porsche 919 Hybrid #20 post aan de top van de tabellen, in de eerste sessie was het Brendon Hartley die het veld aanvoerde, terwijl Mark Webber de primus was in de tweede training over 90 minuten. Eerste achtervolger was tweemaal de Audi R18 e-tron quattro #1 van onder meer de afscheidnemende Tom Kristensen, aan het einde van de dag bedroeg het verschil op de snelste Porsche wel amper +0.106s. Toyota kwam met de TS040 Hybrid van kersverse kampioen Anthony Davidson en Sebastien Buemi niet verder dan een vierde en vijfde tijd, met een achterstand van +0.890s in VT2.
G-Drive Racing - Ligier JSP2
G-Drive Racing - Ligier JSP2
In LMP2 stond er geen maat op de G-Drive Racing Ligier JS P2 van Roman Rusinov, Olivier Pla en Julien Canal. De coupé van de laatste generatie was tweemaal de inmiddels op leeftijd zijnde SMP Racing Oreca 03R #27 van Nic Minassian te snel af. Er verschijnen dit weekend overigens maar vier wagens aan de start in de tweede prototype klasse.

 
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8 #99
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8 #99
Waar in GTE-Pro beide AF Corse Ferrari’s in de eerste sessie nog het veld aanvoerden, namen de Aston Martins in de namiddag de fakkel over met een overtuigende marge van meer dan zes tienden op de Porsche 991 RSR #91, die de derde chrono van de dag lieten optekenen. Ook in GTE-Am stond er geen maat op de Vantage V8 GTE, terwijl ProSpeed Competition het moeilijk blijft hebben met de laatste en voorlaatste tijd vandaag.

--- UITSLAG EERSTE VRIJE TRAINING FIA WEC 6H OF SAO PAULO (PDF) ---
--- UITSLAG TWEEDE VRIJE TRAINING FIA WEC 6H OF SAO PAULO (PDF) ---

Foto's: Porsche AG & WEC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 29 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons