van der Horst

6H Silverstone: Debuut Rebellion R-One opnieuw uitgesteld (+ Deelnemerslijst)

Rebellion R-One
Rebellion R-One
Rebellion Racing zal tijdens de seizoensopener van het FIA World Endurance Championship opnieuw een beroep doen op de oude, maar vertrouwde Lola-Toyota’s. Op de deelnemerslijst voor de Six Hours of Silverstone die vandaag werd vrijgegeven is de nieuwe Rebellion R-One immers nog steeds niet te bespeuren en dus wordt het debuut van de door Oreca gebouwde LMP1-L, dat oorspronkelijk gepland was voor de ‘Prologue’ testen te Paul Ricard, nog maar eens uitgesteld. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat de R-One zijn eerste competitie optreden zal maken tijdens de Belgische manche van het WK uithouding begin mei te Spa-Francorchamps.
6H Spa: De warm-up in beeld gebracht
Ook bij die andere LMP1-L kunnen voorlopig nog vraagtekens geplaatst worden. De Lotus T129, die voortaan overigens onder Roemeense vlag ingeschreven staat, ontbrak eerder al op de deelnemerslijst voor ‘The Prologue’ en het is nog maar de vraag of de door Kodewa ontwikkelde wagen drie weken later wel zal klaar zijn voor de eerste race op Silverstone.

6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 2)
De voorlopige deelnemerslijst herbergt voorts overigens geen verrassingen, met alle 31 wagens die zich voor heel het seizoen hebben ingeschreven aanwezig. In tegenstelling tot de voorbije jaren vallen er dus geen gastoptredens te noteren. Vermelden we tot slot nog dat de ELMS tijdens hetzelfde weekend in actie komt met een wedstrijd over vier uur.

--- DEELNEMERSLIJST 6H OF SILVERSTONE (pdf) ---

Foto's: Rebellion, Martijn Wouters & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 17 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons